Ουδέποτε τέθηκε θέμα μεταφοράς προσφύγων- μεταναστών στο Αγρίνιο, λέει ο Δήμος

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Αγρινίου στην μεθόδευση φορέων του αγροτικού κόσμου της περιοχής να μεταφερθούν στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου μέσα από πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης μετανάστες προκειμένου να εργαστούν ως εργάτες γης.

Η προγραμματισμένη σύσκεψη για αύριο με στελέχη του ΔΟΜ ματαιώθηκε μετά από παρέμβαση του Γ. Παπαναστασίου, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Αγρινίου επισημαίνει ότι “δεν μπορεί η ανάγκη για εργάτες γης, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο αυτή την εποχή, να γίνεται κερκόπορτα για την μετακίνηση και εγκατάσταση στην περιοχή μας προσφύγων – μεταναστών”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου:
Με αφορμή δημοσίευμα σχετικό με την έλευση προσφύγων – μεταναστών στο Αγρίνιο γίνεται σαφές ότι ο Δήμος Αγρινίου έχει ξεκάθαρα διατυπώσει τη θέση του σχετικά με τις προσφυγικές ροές. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έχει επανειλημμένα εκφράσει την άποψη ότι το Αγρίνιο δεν μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες – μετανάστες.

Όσον αφορά τη σύσκεψη, δεν μπορεί η ανάγκη για εργάτες γης, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο αυτή την εποχή, να γίνεται κερκόπορτα για την μετακίνηση και εγκατάσταση στην περιοχή μας προσφύγων – μεταναστών. Ουδέποτε τέθηκε θέμα μεταφοράς προσφύγων- μεταναστών στο Αγρίνιο. Είναι μια συζήτηση η οποία, για την κοινωνία του Αγρινίου, δεν υφίσταται.

Όσον αφορά την προγραμματισμένη σύσκεψη για το θέμα, ματαιώθηκε με παρέμβαση του Δημάρχου Αγρινίου.