Ρεκόρ κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία με υγειονομικούς στο επίκεντρο

Έξι είναι τα νέα κρούσματα που κατέγραψε χθες ο ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία, εκ των οποίων τα τρία συνδέονται με γνωστές συρροές. Ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί ημερήσιο ρεκόρ για τα δεδομένα της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από αυτά διαπιστώθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια εργαζόμενη στο νοσοκομείο, η οποία απέχει από τα καθήκοντά της περίπου μια εβδομάδα, διότι αισθάνθηκε αδιαθεσία. Τέθηκε εξ΄αρχής εθελοντικά σε καραντίνα και έκανε και το test, το οποίo βγήκε θετικό. Εικάζεται πως νόσησε μετά από ταξίδι που έκανε στην Βόρεια Ελλάδα για την κηδεία συγγενικού της προσώπου.

Με δεδομένο πως ορισμένα από τα κρούσματα των προηγούμεων ημερών αφορούν επίσης υγειονομικούς και συγκεκριμένα πέντε εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Αγρινίου, είναι φανερό πως οι άνθρωποι στο χώρο της Υγείας βρίσκονται στο επίκεντρο της τοπικής έξαρσης των κρουσμάτων. Πράγμα αρκετό, αφού μιλάμε για υγειονομικούς και υπηρεσίες αιχμής στο χώρο της Υγείας, να προκαλέσει ανησυχία.

Ωστόσο πέρα από τη διαδικασία των ιχνηλατήσεων πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δειγματοληπτικός έλεγχος στο προσωπικό του ΕΚΑΒ έχει ολοκληρωθεί, ενώ έχουν γίνει και οι απαραίτητες απολυμάνσεις σε εγκαταστάσεις και οχήματα. Τις τελευταίες μάλιστα ώρες εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία πως η κατάσταση δεν θα ξεφύγει και η «εστία» κρουσμάτων κορονοϊού θα «σβήσει» με την ανάρρωση όλων όσων νόσησαν.

Μολάταυτα η χθεσινή ανακοίνωση του ο ΕΟΔΥ “αναζωπύρωσε” την ανησυχία όχι μόνο για τα κρούσματα στις τάξεις των υγειονομικών, αλλά γενικότερα για τις διαστάσεις που λαμβάνει η πανδημία στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα εντείνεται ο προβληματισμός, όταν αυξάνονται τα κρούσματα, να ανακοινώνεται την ίδια ώρα ότι οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ στο Αγρίνιο έχουν ξεμείνει από υλικά για τις δειγματοληψίες που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα σε κλειστές δομές, δημόσιες υπηρεσίες και σε πολίτες.