Αναζητώντας ένα… εκτός μέτρων ποτό, μόνο που σε αυτή την κρίση «πάμε πακέτο»

Tα μέτρα κατά του κορονοϊου είναι από χθες σε ισχύ και στην Αιτωλοακαρνανία. Μπαρ, κέντρα διασκέδασης, χώροι δεξιώσεων, εστίαση κτλ κλείνουν μετά τα μεσάνυκτα. Την προηγούμενη εβδομάδα πριν τεθούν σε ισχύ τα μέτρα στην Αιτωλοακαρνανία είχε παρατηρηθεί εκτός από το φαινόμενο των πλατειών… όπου οι νεολαίοι περνούσαν εκεί την ώρα τους συνήθως συνωστιζόμενοι, αρκετοί πατρινοί, όπου εκεί τα μέτρα είχαν τεθεί νωρίτερα σε ισχύ, να πηγαίνουν στη Ναύπακτο για να απολαύσουν ένα ποτό χωρίς… μέτρα…

Από χθες βέβαια που η Αιτωλοακαρνανία μπήκε σε στην ίδια χορεία όσοι αναζητούν νυκτερινή διασκέδαση δεν θα τη βρουν στην Αιτωλοακαρνανία. Αλλά δεν θα τη βρουν ούτε σε γειτονικές περιοχές (Λευκάδα, Ευρυτανία, Φωκίδα) που βρίσκονται στο επίπεδο 1 του υγειονομικού χάρτη. Και εκεί στη διασκέδαση μπαίνει λουκέτο μετά τα μεσάνυκτα, με τη διαφορά ότι εκεί το λουκέτο μπαίνει στη 1 τα ξημερώματα.

Μπορεί μετά τα νέα μέτρα του υγειονομικού χάρτη και η αναζήτηση νυκτερινής διασκέδασης να συναντά αδιέξοδο, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες του χώρου, αλλά και ευρύτερα της εστίασης, σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, που αισθάνονται αδικημένοι από το γεγονός ότι ενώ το επίκεντρο των κρουσμάτων του προηγούμενου διαστήματος ήταν το Αγρίνιο, στα νέα μέτρα μπήκε όλος ο νομός.

Έτσι όμως είναι ζωή… Αν πάμε ακόμη λίγο πιο πίσω χρονικά θα δούμε όταν κρούσματα εντοπίζονταν στην περιοχή της Ναυπάκτου ή του Μεσολογγίου και όχι του Αγρινίου. Σε αυτή την κρίση «πάμε πακέτο». Όχι μόνο σε επίπεδο Αιτωλοακαρνανίας, σε επίπεδο χώρας και σε επίπεδο πλανητικό (αν δούμε και τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης). Δυστυχώς κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει αυτό.