Αναζητείται το πλαίσιο για την αποπομπή της αυτοδιοικητικής παράταξης της ΧΑ από το περιφερειακό συμβούλιο

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής : «Μέρα δημοκρατίας, μέρα δικαιοσύνης»
Παραθέτονται τη φράση του Μαχάτμα Γκάντι «σε όλη την ιστορία υπήρξαν κατά καιρούς τύραννοι και δολοφόνοι που για λίγο έμοιαζαν ανίκητοι αλλά στο τέλος έπεφταν. Πάντα!» ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας υποδέχθηκε στα social media την απόφαση του Δικαστηρίου για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.

Και πρόσθεσε : «Αυτό αποδεικνύεται σήμερα με τη βούλα της Δικαιοσύνης και με την ομόθυμη στήριξη του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας. Το πρώτο αποφασιστικό βήμα είχε προηγηθεί με τη λαϊκή εντολή αποπομπής του ναζισμού από τη Βουλή, μέσω των δημοκρατικών εκλογών. Και αυτό λέει πολλά για τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των Ελλήνων. Μέρα ελπίδας, μέρα δημοκρατίας, μέρα δικαιοσύνης η σημερινή. Αλλά και μέρα σημαντικών διδαγμάτων…»

Όμως ο Περιφερειάρχης αλλά και ολόκληρο το περιφερειακό συμβούλιο έχει να λύσει ένα δύσκολο «γρίφο» μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Ο λόγος για το αίτημα δύο παρατάξεων για αποπομπή της παράταξης «Πατριωτική Αυγή» από το περιφερειακό συμβούλιο.Το θέμα αυτό έχει και πολιτική, αλλά και νομική προσέγγιση. Σε πολιτικό επίπεδο είναι εύκολο να «καταδικαστεί» και η αυτοδιοικητική παράταξη της Χρυσής Αυγής στη Δυτική Ελλάδα. Σε νομικό όμως επίπεδο τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Και αυτό γιατί η όποια απόφαση θα πρέπει να είναι τόσο καλά τεκμηριωμένη από νομικής άποψης, ούτως ώστε να μη αφήνει περιθώρια στους χρυσαυγίτες να μιλήσουν για πολιτική δίωξη και αποπομπή.Αναζητείται λοιπόν, από τη στιγμή που ο περιφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής δεν ήταν κατηγορούμενος από στη δίκη της Χρυσής Αυγής, το ανάλογο θεσμικό και νομικό πλαίσιο για να παρθεί η όποια απόφαση.