Η επιλογή Διαμαντοπούλου : «Στριμώχνει» μεν το ΚΙΝΑΛ, «διεγείρει» δε τους καραμανλικούς

Σε… μήλον της Έριδος μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ μετετράπη η Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς προτάθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ.

Όπως είναι αντιληπτό, πρόκειται για μια θέση εθνική και όχι κομματική ή κυβερνητική. Επιπλέον το τιμητικό αυτό αξίωμα δεν προκύπτει από… διορισμό αλλά μέσω εκλογών, όπου μάλιστα απαιτούνται πολλαπλές διεθνείς συμμαχίες, ώστε να κατορθώσει η Αννα Διαμαντοπούλου να εκλεγεί επικεφαλής του ΟΟΣΑ, στη θέση του Ανχελ Γκουρία.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός και να κατηγορήσει το ΚΙΝΑΛ ότι «συγκυβερνά de facto με την Δεξιά». Αν ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να διχάσει το ΚΙΝΑΛ, καθώς ορισμένα στελέχη, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναρωτιούνται αν συγκυβερνά το ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ ή αν ο στόχος ήταν δοθεί πιεστεί ακόμη περισσότερο το ΚΙΝΑΛ από το ΣΥΡΙΖΑ, αυτός επετεύχθη.

Όμως είναι δυνατόν να είναι αυτός ο στόχος; Δεν υπήρχε κάποιος άλλος άξιος, πέραν της Άννας Διαμαντοπούλου, που σημειωτέον, έχει χρηματίσει και επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε; Παραδόξως όσο κι αν ομνύει στο μεταρρυθμιστικό πνεύμα της Άννας Διαμαντόπουλου το Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει δικό της νομοθέτημα για το άσυλο και όχι να επαναφέρει τον περιβόητο «νόμο Διαμαντοπούλου». Αυτό λέει στο παρασκήνιο η καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ που διαπιστώσει πως η Κυβέρνηση βρίθει στελεχών (Χρυσοχοΐδης, Πιερρακάκης, Μενδώνη, Λιβάνιος, Τσακλόγκου) του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ της σημιτικής περιόδου. Και το τι ανακλαστικά δημιουργεί στην καραμανλική πτέρυγα η σημιτική περίοδος δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για το αντιληφθεί κανείς. Μάλιστα η καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ θυμίζει με νόημα πως το μεταρρυθμιστικό πνεύμα της Άννας Διαμαντοπούλου δεν τη εμπόδισε την περίοδο 2010-2011 να γίνει η Υπουργός της φωτοτυπίας, όταν μοιράζονται φωτοτυπίες στα σχολεία αντί για βιβλία…