Πέντε έργα αναπλάσεων € 17 εκατ. προωθούνται στα πλαίσια της Β.Α.Α. Αγρινίου

Έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών εντάσσονται στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια της Β.Α.Α. Αγρινίου

Πεζόδρομοι, ποδηλατοδρόμοι, αναπλάσεις οδών στο εμπορικό κέντρο, ανακατασκευές πεζοδρομίων και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις ύψους 17,35 εκατ. ευρώ σηματοδοτούν την υλοποίηση της στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης Αγρινίου.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» έργα που βελτιώνουν την εικόνα της πόλης και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ειδικότερα, εξασφάλισαν χρηματοδότηση και υλοποιούνται τα εξής έργα:
– «Ανάπλαση περιοχής Αγίου Ιωάννη Ρηγανά, με κατασκευή δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμου» προϋπολογισμού 6, 25 εκατ. ευρώ, που αφορά ανάπλαση συνολικού μήκους 6.075,00 μ. στην περιοχή «Ρουπακιάς – Αγ. Ιωάννης Ρηγανάς». Προβλέπεται να ανακατασκευαστεί το δίκτυο κίνησης των οχημάτων που είναι σε κακή κατάσταση, να κατασκευαστεί δίκτυο κίνησης ποδηλάτων και πεζών εντός των ζωνών απαλλοτρίωσης, το οποίο δεν έρχεται σε επαφή με την κίνηση των οχημάτων.

– «Αναπλάσεις – Βελτιώσεις Οδών Κέντρου Πόλης Αγρινίου» προϋπολογισμού 3,65 εκατ. ευρώ Η περιοχή παρέμβασης αφορά το τμήμα του κέντρου της πόλης και μια από τις πιο παλιές συνοικίες, η οποία είναι πυκνοκατοικημένη και υπολείπεται σε υποδομές. Προβλέπεται η ανάπλαση των οδών Ζέρβα, Ελύτη, Ρίτσου , Μπότσαρη, Βάρναλη, 11ης Ιουνίου, Κατσαρή ,Σωκράτους, Σμύρνης, Μελεάγρου, Παλαιολόγου και των πεζοδρόμων Πλάτωνος και Αετοράχης.

– «Ανάπλαση οδού Χαριλάου Τρικούπη και σύνδεση του Εμπορικού κέντρου με το επιχειρηματικό κέντρο στην Νοτιοανατολική είσοδο πόλης Αγρινίου», προϋπολογισμού 3,3 εκατ ευρώ που περιλαμβάνει την ανάπλαση των οδών
Χαρ. Τρικούπη, βασική αρτηρία εξόδου της πόλης προς την Ε.Ο. Αγρινίου –Αντιρρίου – Ιωαννίνων και συνδέει το κέντρο της πόλης με το επιχειρηματικό κέντρο στην ΝΑ είσοδο της πόλης, Βαρνακιώτη, κάθετη στην οδό Χαρ. Τρικούπη που είναι ένας από τους πιο βασικούς άξονες εξόδου της πόλης, όπως επίσης των πεζοδρομίων. Με το ίδιο έργο θα αντικατασταθούν τα παλαιά δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης, θα ανακατασκευαστούν το οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια, θα τοποθετηθεί ηλεκτρομηχανολογικό δίκτυο με φωτιστικά τεχνολογίας LED, ενώ στην αρχή της Χ. Τρικούπη θα τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων.

– «Ολοκλήρωση οδών του επιχειρηματικού κέντρου στην νοτιοανατολική είσοδο πόλης Αγρινίου», προϋπολογισμού 2,6 εκατ ευρώ που περιλαμβάνει την κατασκευή νέων, αλλά και την ανακατασκευή υφισταμένων οδών σε μήκος περίπου 1,4 χλμ

– «Ανακατασκευές πεζοδρομίων- διαμορφώσεις ραμπών ΑΜΕΑ Οδών Δήμου Αγρινίου» προϋπολογισμού 1,55 εκατ. ευρώ, μια παρέμβαση που περιλαμβάνει την ανακατασκευή πεζοδρομίων και προσβάσεων ΑΜΕΑ, όπως επίσης την κατασκευή νέων στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής ΒΑΑ του Δήμου Αγρινίου. Θα γίνουν επιστρώσεις σε νέα πεζοδρόμια και νέους κοινόχρηστους χώρους που προέκυψαν και προκύπτουν από ρυμοτομικές διανοίξεις και εργασίες επισκευής πεζοδρομίων.

Όλες οι παραπάνω πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.