Λιβανός : Ο Κώστας Καραμανλής προειδοποίησε έγκαιρα….

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η ένσταση αντισυνταγματικότητας που ήγειραν Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 για το νέο Πτωχευτικό Κώδικα που ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής σε κλίμα σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Ο Σπήλιος Λιβανός ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέλαβε να υπερασπιστεί τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «Η ΝΔ είναι η πρώτη κυβέρνηση που φέρνει έναν μόνιμο μηχανισμό προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ο νόμος Κατσέλη, οι ρυθμίσεις ΣΥΡΙΖΑ, ήταν πρόσκαιρα μέτρα, που εν πολλοίς κιόλας απέτυχαν. Εμείς, σήμερα, ερχόμαστε να θεσμοθετήσουμε μια πάγια πολιτική προστασίας των ευάλωτων συμπολιτών μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευση για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή θύμισε πως «ο Κώστας Καραμανλής, ως πρωθυπουργός, προειδοποίησε έγκαιρα για τις δυσκολίες της οικονομίας, πρότεινε και πήρε περιοριστικά μέτρα. Δυστυχώς, δεν τον ακολούθησε ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου.Πήρε στις εκλογές με το γνωστό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», έστησε τη θεωρία του «παγόβουνου» , μας οδήγησε στα μνημόνια και ακολούθησε όλη αυτή η πολύχρονη ταλαιπωρία. Μετά την επώδυνη περίοδο στην οποία μας οδήγησε ο κ. Παπανδρέου – κι εδώ, είναι χρήσιμο να κάνετε την αυτοκριτική σας στο ΚΙΝΑΛ – η παράταξή μας, μαζί με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου σήκωσαν και πάλι τη χώρα ψηλά. Είμαστε περήφανοι γιατί το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε σήμερα. Είναι το μόνο που δίνει ολιστική λύση στο πρόβλημα των ιδιωτικών, των επιχειρήσεων και συνολικά του ιδιωτικού χρέους».