Δημητρογιάννης : Ο Κατσιφάρας έχει παραμείνει στην προϊστορία του, θα πρέπει να δει τα νέα δεδομένα….

Απάντηση στη κριτική της παράταξης του Απ. Κατσιφάρα έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Λάμπρος Δημητρογιάννης. Η μείζονα αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας εσχάτως έβαλε θέμα ακόμη και διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, με αφορμή ορισμένες αποφάσεις για τον τρόπο ανάθεσης ορισμένων έργων και μελετών.

Μιλώντας στο «Δυτικά Fm92,8» ο Λ. Δημητρογιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά : «Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει κάτι μεμπτό, τη στιγμή εξάλλου οι ίδιες διαδικασίες του νόμου 4412, που ακολουθήσαμε είναι νόμιμες και ακολουθήθηκαν και από τον κ. Κατσιφάρα».

«Η κριτική που γίνεται στην Περιφερειακή Αρχή είναι για ποιο λόγο;Διότι συναντάμε τους τοπικούς φορείς ή ενδεχομένως επειδή κάνουμε ορισμένα πράγματα, που δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια να θυμίσω;» αναρωτήθηκε με νόημα ο Λ. Δημητρογιάννης και πρόσθεσε ότι «ο κ. Κατσιφάρας την δεύτερη φορά εκλέχθηκε το 2014 στην αρχή του ΕΣΠΑ. Το 2014, 15, 16, 17, 18 θα μπορούσαν να ενταχθούν πάρα πολλά έργα και να γίνει μία καλύτερη προετοιμασία και όχι να ενταχθούν πάρα πολλά έργα την τελευταία χρόνια, προεκλογικά, μόνο και μόνο για να πούμε το εντάσσουμε έργα».
Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας εμμέσως πλην σαφώς έστρεψε τα βέλη και προς τον προκάτοχό του θυμίζοντας ότι «από το 2015 υπήρχε ένας νόμος που έλεγε ότι όλα τα δημόσια κτίρια έπρεπε να δημιουργήσουν ένα σχέδιο διαχείρισης ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων τους και κατά δεύτερον να δημιουργήσουν ένα iso, μία πιστοποίηση, προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν σε προγράμματα «εξοικονομώ». Αυτή τη διαδικασία εμείς την κάναμε την περασμένη άνοιξη, γιατί έπρεπε να περάσουν πέντε χρόνια για να γίνει αυτό, που είναι ένα απλό πράγμα; Αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρχε μία προετοιμασία σε αρκετά ζητήματα».

Ο Λ. Δημητρογιάννης κατέληξε λέγοντας ότι τον σέβεται γιατί διατέλεσε δύο φορές περιφερειάρχης και γιατί έχει μια σεβαστή προϊστορία. «Από εκεί και πέρα όμως θεωρώ ότι έχει κατά κύριο λόγο παραμείνει στην προϊστορία του θα πρέπει να δει τα νέα δεδομένα. Να συνδράμει στην προσπάθεια που κάνει η Περιφερειακή Αρχή, γιατί στο κάτω-κάτω οι εκλογές έγιναν, πέρασαν, το αποτέλεσμα κρίθηκε και καλό είναι να μην γυρίζουμε πίσω, αλλά να κοιτάμε μπροστά. Εμείς από την πλευρά μας, ούτε έχουμε προσβάλει την παράταξη του κ. Κατσιφάρα, ούτε τον ίδιο τον κ.Κατσιφάρα. Αλλά από κει πέρα όμως δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει τις προσπάθειές μας και κυρίως τααποτελέσματα που έρχονται και τα οποία βλέπει ο κόσμος σιγά-σιγά» είπε ο Λ. Δημητρογιάννης.