Ζητούν πέντε φορές περισσότερα – Η ρευστότητα ποτέ δεν είναι αρκετή…

Τεράστιο ενδιαφέρον από τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο της Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει το πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για οικονομική στήριξη στους κορωνόπληκτους ύψους 30.000.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ. Ήταν αναμενόμενο βέβαια να συμβεί κάτι τέτοιο αφού η πανδημία αφήνει βαριά την σκιά της πάνω στην οικονομία.

Πριν από δύο εβδομάδες, με βάση τα τότε διαθέσιμα στοιχεία το ΑγρίνιοCulture.gr είχε καταγράψει τις αιτήσεις που υπήρχαν τότε και τις εκτιμήσεις πως η αυτές θα ξεπεράσουν τις 5.000. Τελικά οι εκτιμήσεις έπεσαν έξω… Οι αιτήσεις πλέον εκτιμάται πως θα ξεπεράσουν ακόμη και τις 7.000, ενώ ο διαθέσιμος προϋπολογισμός των 30 εκατ. ευρώ αποδεικνύεται πολύ μικρός για να καλύψει τις απαιτήσεις των αιτήσεων που θα αγγίξουν ή και θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ…!

Ωστόσο καλοί γνώστες της αγοράς επισημαίνουν στη στήλη πως η ρευστότητα ποτέ δεν είναι αρκετή… θέλοντας με αυτό τον τρόπο να περιγράψουν ότι τουλάχιστον για κάποιες επιχειρήσεις το πρόβλημα δεν έγκειται τόσο στη ρευστότητα, όσο σε άλλα πράγματα που λείπουν για να κάνουν περισσότερο βιώσιμο το επιχειρείν.