Η απάντηση Κικίλια στην ισοπέδωση του Τσίπρα

Την σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, τον ορισμό υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής, καθώς επίσης και το πάγωμα των αντιλαϊκών μέτρων, ζήτησε κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

Εξαπολύοντας δρυμεία επίθεση στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι το λοκντάουν αποτελεί απόδειξη και ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Κατηγόρησε για ασυνεννοησία την κυβέρνηση, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν ζητώ την παραίτηση της κυβέρνησης, υποχρεούμαι να διεκδικήσω αυτή η κυβέρνηση να συνέλθει για να σωθεί ο,τιδήποτε αν σώζεται. Δεν διεκδικώ την καρέκλα της εξουσίας, δεν γεννήθηκα πρίγκηπας για να διεκδικώ την καρέκλα…Εμείς δεν έχουμε διάθεση να καπηλευτούμε, αλλά να βάλουμε πλάτη».

«Λυπάμαι πολύ για τη στάση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Η αγωνιώδης προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης μιας παγκόσμιας κρίσης της Δημόσιας Υγείας είναι θλιβερή. Ακόμα πιο θλιβερά είναι τα ψευδή στοιχεία και η εσκεμμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας» απάντησε ο Υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε : «Για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να διχάσει την κοινωνία, σε δύσκολες για τη χώρα στιγμές. Πολύς στα ασήμαντα και λίγος στα σημαντικά».

Ο Β. Κικίλιας υπενθύμισε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εν μέσω πανδημίας, ενισχύθηκε με 7.000 ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και υποστηρικτικό προσωπικό, 4.000 από τον κλάδο των νοσηλευτών μονιμοποιούνται, 4.000 επαγγελματίες υγείας (συμβασιούχοι ΟΑΕΔ) ανανέωσαν τη σύμβασή τους για 2η χρονιά, 616 μόνιμοι γιατροί έχουν προσληφθεί μέσα στο 2020, 1500 μόνιμοι γιατροί θα έχουν προσληφθεί μέσα στο 2020, 300 εκ των οποίων θα στελεχώσουν τις νέες κλίνες ΜΕΘ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε «μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης παρέδωσε 557 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και σήμερα έχουμε 1.046 κλίνες ΜΕΘ και συνεχώς ανοίγουμε νέες».