Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του οδικού τμήματος Διασελλάκι-Πέρκος

Με στόχο την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου «Βελτίωση Δρόμου Διασελλάκι-Πέρκος», στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θέρμου, καθώς σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Η εκτέλεση των εργασιών κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να βελτιωθεί η βατότητα της οδού, να καταστεί όσο το δυνατόν ασφαλέστερη η διέλευση των οχημάτων και να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι ατυχημάτων, δεδομένου ότι με προηγούμενη εργολαβία είχαν γίνει κατασκευαστικές παρεμβάσεις σε μήκος περίπου 4 χλμ από το Διασελλάκι προς Πέρκο.

Στον διανοιγμένο δρόμο από την πρώτη φάση εργασιών θα εκτελεστούν εργασίες που περιλαμβάνουν αποπεράτωση χωματουργικών εργασιών, κατασκευή τεχνικών και τμηματική επένδυση τάφρου, κατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωση τμήματος, όπως επίσης κατασκευή οριζόντιας και κάθετης σήμανσης του τμήματος που θα ασφαλτοστρωθεί. Το έργο είναι προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.