Με στυλωμένα τα πόδια στο παρελθόν οι εκπαιδευτικοί

Κάτω από το 10% ήταν συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Αιτωλοακαρνανία στις εκλογές, που διεξήχθησαν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών. Η πλειονότητα των εκπαιδευτικών αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διαδικασία, που ήταν ηλεκτρονική λόγω της πανδημίας και βεβαίως γιατί αυτές πραγματοποιήθηκαν σε μη εργάσιμη ημέρα για τους ίδιους.

Πάντως παρά τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για τη διενέργεια των πρώτων ηλεκτρονικών εκλογών αυτές διεξήχθησαν κανονικά, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας, σε συνέχεια σχετικής απόφασης και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έδωσε «πράσινο φως». Συγκεκριμένα, το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις προσωρινής διαταγής για την αναστολή εκτέλεσης των υπουργικών αποφάσεων που αφορούσαν στη διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και στις πράξεις ανακήρυξης υποψηφίων.

Στην Αιτωλοακαρνανία, με σχεδόν 1800 εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια και σχεδόν 1900 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως πληροφορείται η στήλη, η συμμετοχή δεν ξεπέρασε σε καμία των περιπτώσεων τους 200 εκπαιδευτικούς, ενώ υπήρξε επιμέρους (ηλεκτρονική) κάλπη στους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που η συμμετοχή μόλις και μετά βίας ξεπέρασε το 5%.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι εκπαιδευτικοί απέδειξαν ότι δεν έχουν απολύτως καμία διάθεση να ακολουθήσουν τις εξελίξεις. Παραμένουν οπισθοδρομικοί και νοιάζονται μόνο για το πώς θα δουλέψουν λιγότερο. Γι’ αυτό και τόσα χρόνια καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να τα βάλει μαζί τους και να τους αναγκάσει τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα να τα εξασκούν εκτός του ωρολογίου προγράμματος.