Εργατικό Κέντρο Αγρινίου : Όσο κι αν προσπαθούν το ταξικό κίνημα δε θα το βάλουν στο γύψο

ΕΡΓΑΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η 17η Νοέμβρη είναι φέτος, όπως και κάθε χρόνο, μέρα μνήμης, μέρα τιμής αλλά κυρίως μέρα αγώνα για την εργατική τάξη , το λαό , τη νεολαία. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα ακουστούν δυνατά τα γνήσια αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του λαού μας.

Ειδικά σήμερα που είναι σε εξέλιξη τα βρώμικα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. σε βάρος των λαών της ανατολικής Μεσογείου είναι αναγκαίο να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το σύνθημα «ΕΞΩ ΟΙ Η.Π.Α.- ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» που ενέπνευσε χιλιάδες λαού το Νοέμβρη του 1973. Η ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου έβαλε τις βάσεις για να ανατραπεί η Χούντα των συνταγματαρχών, όμως το σύστημα που γεννά εκμετάλλευση, κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά, φασισμό είναι εδώ. Κανένας εφησυχασμός απέναντι στους σύγχρονους υμνητές της χούντας, σε όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού.

Οι στιγμές που διανύουμε είναι κρίσιμες! Η κυβέρνηση διαλέγει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει, χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι τεράστιες και σα να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία, εν μέσω πανδημίας, να ψηφίσει τις εργασιακές ανατροπές του αιώνα. Οι έκτακτες συνθήκες όμως απαιτούν και έκτακτα μέτρα! Ο λαός και η νεολαία να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματά του στη ζωή, στην υγεία, στη δουλειά. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 26 Νοέμβρη για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση, δια στόματος πρωθυπουργού, στη Βουλή ανακοίνωσε ότι για το ανοχύρωτο σύστημα υγείας, για τη συρρίκνωση του εισοδήματος, για το ψαλίδισμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και τη καταστολή είμαστε «ένοχοι» όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και «αθώοι» οι κυβερνώντες και η εργοδοσία που μας κουνάνε το δάχτυλο καλώντας μας να πληρώσουμε μια ακόμα φορά τα σπασμένα. Αν νομίζουν ότι με την απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου με μέτρα χουντικής έμπνευσης, αυταρχισμού, καταστολής θα μας κάνουν να σωπάσουμε «πλανώνται πλάνην οικτράν». Οι όποιες μεθοδεύσεις και εξαγγελίες να εμποδιστεί ο εορτασμός, τάχα στο όνομα της πανδημίας, θα πέσουν στο κενό.

Η εργατική τάξη και όλος ο λαός θα τιμήσουμε και φέτος τη ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου όπως της αρμόζει, στέλνοντας το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας , γιατί οι εργάτες και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα γνωρίζουν γιατί πρέπει να πειθαρχούν με τα μέτρα και τις προφυλάξεις που αφορούν την υγεία των ίδιων, των οικογενειών τους και της κοινωνίας. Το έκαναν την Πρωτομαγιά, θα το κάνουν και στο Πολυτεχνείο. Η υγεία του λαού κινδυνεύει από τους προνομιακούς συνομιλητές της κυβέρνησης, τους κεφαλαιοκράτες , που μπροστά στα κέρδη τους μετέτρεψαν τις επιχειρήσεις τους σε κέντρα διασποράς.

Όσο κι αν προσπαθούν το ταξικό κίνημα δε θα το βάλουν σε καλένδες, δε θα το φιμώσουν, δε θα το βάλουν στο γύψο. Συνεχίζουμε αγωνιστικά, μαχητικά στο δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που, όπως και οι προηγούμενες, έχει μετατρέψει όλη τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, αυξάνοντας τους κινδύνους ακόμα και της άμεσης πολεμικής εμπλοκής.
 Λέμε ΟΧΙ στις βάσεις και τα πυρηνικά.
 Καμιά εμπλοκή της χώρας μας ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στη Μεσόγειο και τη γύρω περιοχή.
 Παλεύουμε να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις .
 Καμιά συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, να γυρίσουν πίσω τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
 Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
 Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στη βαρβαρότητα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος , του καπιταλισμού.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, ενάντια στις μεθοδεύσεις για τον περιορισμό των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ- ΡΗΞΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ.

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2020
ΤΟ Δ.Σ.