Γιώργος Καραμητσόπουλος : Κανένας μαθητής δεν πρέπει να στερηθεί τη μάθηση

Ο Δήμος Αγρινίου έχει υποχρέωση να συμβάλλει σε αυτό

Οι έκτακτες συνθήκες λόγω της πανδημίας και η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις τεράστιες αδυναμίες της Δημόσιας Εκπαίδευσης να ανταποκριθεί στο ρόλο της, να προσφέρει δηλαδή σε όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως οικονομικών δυνατοτήτων δωρεάν και ποιοτική παιδεία.

Κι αυτό γιατί το οικονομικό κόστος της τηλεκπαίδευσης το επωμίζονται οι ίδιοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί και όχι το κράτος όπως θα έπρεπε για ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι η παιδεία.
Κάθε ελληνική οικογένεια που έχει μαθητές ή φοιτητές πρέπει να διαθέτει όχι έναν αλλά περισσότερους υπολογιστές και να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο ικανής ταχύτητας ώστε να μπορούν τα παιδιά της να συμμετέχουν. Μια δυνατότητα όμως που έχουν λίγες οικογένειες.

Η κυβέρνηση δυστυχώς δεν έκανε αυτά που έπρεπε την περίοδο του Καλοκαιριού ώστε να είναι όλα έτοιμα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Συνέχισε να τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Μόλις πρόσφατα και ενώ η τηλεκπαίδευση είναι σε εξέλιξη εξήγγειλε την αποστολή κάποιων χιλιάδων laptops στα σχολεία ώστε να δοθούν δανεικοί στους μαθητές.Αυτό βεβαίως καλύπτει ένα πολύ μικρό μέρος των αναγκών όπως συμβαίνει και στα σχολεία του Αγρινίου.

Για αυτό πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο και ο Δήμος Αγρινίου να συμβάλλει στο θέμα αυτό ακολουθώντας το παράδειγμα αρκετών Δήμων σε όλη τη χώρα που έχουν προμηθεύσει ήδη με υπολογιστές τα σχολεία της περιοχής τους.Προτείνουμε προς την Δημοτική Αρχή να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες και ο Δήμος να βοηθήσει όπου υπάρχει ανάγκη, ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση αλλά και οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να ανταπεξέλθουν με επάρκεια στα καθήκοντα τους. Κανένας μαθητής δεν πρέπει να στερηθεί τη μάθηση.