Ο (Αγρινιώτης) Κωνσταντόπουλος, το «βαρύ» όνομα και το ιταλικό report

Το SDNA κάνει focus στον 18χρονο στόπερ του Παναιτωλικού που παρακολουθείται από την πειραϊκή ομάδα και διαθέτει εκτός από «ζουμερό» βιογραφικό και ποδοσφαιρικό…DNA.

Το (non stop) scouting report με επίκεντρο νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, ήταν και παραμένει στην ημερήσια διάταξη στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» διαχρονικά δίνουν…βάρος στο «σκανάρισμα» παικτών που παρουσιάζουν αξιόλoγα δείγματα γραφής και αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Απόστολος Κωνσταντόπουλος του Παναιτωλικού, που σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόκκινος Πρωταθλητής» την Τρίτη (17/11) βρίσκεται στο μπλοκάκι των πρωταθλητών Ελλάδας.

Γεννημένος στις 2 Αυγούστου 2002, ο νεαρός στόπερ διαθέτει ποδοσφαιρικό…dna και μπόλικο «ζουμάκι». Τόσο, ώστε να αξίζει να ασχοληθεί κανείς πιο…βαθιά με την περίπτωσή του.

Η ποδοσφαιρική…ενηλικίωση

Ο 18χρονος στόπερ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο (διάρκειας έως το 2024) με τα «καναρίνια» το περασμένο καλοκαίρι, στο πλαίσιο των γενικότερων… προαγωγών νεαρών παικτών οι οποίοι προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας.Στον Παναιτωλικό δίνουν μεγάλο βάρος τα δύο τελευταία χρόνια στην ανάδειξη δικών τους Ελληνόπουλων που έχουν…μπουσουλήσει και μεγαλώνουν στα τμήματα υποδομής.

Γιος ενός ρέκορντμαν

Ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός κουβαλά…βαρύ όνομα, αφού πρόκειται για τον γιο του Κώστα Κωνσταντόπουλου, ο οποίος είναι ρέκορντμαν συμμετοχών (421) με τη φανέλα του Παναιτωλικού. Έριξε τίτλους τέλους στην καριέρα του το 2007 και πέρασεστην ιστορία του κλαμπ ως ο μοναδικός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών που ξεπέρασε τις 400 συμμετοχές. Είναι επίσης ο μοναδικός που αγωνίστηκε 18 χρόνια στην ομάδα, φορώντας τη φανέλα με τον Τίτορμο στο στήθος σε 421 επίσημους αγώνες.

Οι «γαλανόλευκες» συμμετοχές και το ιστορικό ντεμπούτο

Ο Κωνσταντόπουλος – junior είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες. Τον περασμένο μήνα (8/10) αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Εθνική Ελπίδων κόντρα στη Λιθουανία. Έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Παναιτωλικού τον περασμένο Ιούλιο στην αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο. Μάλιστα με δικό του γκολ οι Αγρινιώτες πήραν το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) που ήταν πολύτιμος στο κυνήγι της παραμονής στη Super League.

O Κωνσταντόπουλος συνδέθηκε για πρώτη φορά με τα δίχτυα σε ηλικία 17 ετών, 11 μηνών και 4 ημερών και αυτομάτως έγινε ο μικρότερες σκόρερ στην ιστορία του Παναιτωλικού στη «μεγάλη» – κατηγορία. Στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του Παναιτωλικού είχαν λένε μετά από εκείνο το παιχνίδι, πως…κέρδισαν έναν στόπερ για πολλά χρόνια.

Το ιταλικό report

Τον περασμένο Αύγουστο το όνομά του…κυκλοφόρησε στην Ιταλία. Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα tuttomercato τον ανέδειξε ως το «ταλέντο της ημέρας» σημειώνοντας:
«Συγκεντρώνει την καθολική αναγνώριση για την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι και για τα βασικά στο κομμάτι της τεχνικής. Κεντρικός αμυντικός ικανός να φτιάχνει παιχνίδι χωρίς προβλήματα, αλλά και ικανός να ‘βρίσκει’ τους συμπαίκτες του με μακρινές μπαλιές».

πηγή : sdna.gr