Οι αλληλοκατηγορίες και τα υπονοούμενα, τι εντύπωση δημιουργούν;

Αρνητικής δημοσιότητας τυγχάνει για ακόμη μια φορά η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μεσολογγίου μετά τη δημοσιοποίηση της “ρήξης” μεταξύ του προέδρου Δ. Ράπτη και του αντιπροέδρου Ν. Σπανού, με αφορμή την χωρίς ενημέρωση αφαίρεση υπολογιστών της επιχείρησης από τον δεύτερο χωρίς ενημέρωση του πρώτου, όπως τουλάχιστον καταγγέλλεται.

Επιπλέον οι δημόσιες τοποθετήσεις των εμπλεκομένων εμπεριείχαν και αναφορές που δημιουργούν «θέμα» όταν λέγονται δημόσια. Για παράδειγμα ο δήμαρχος Κ. Λύρος αποπέμποντας τον Δ. Ράπτη από τις τάξεις της δημοτικής αρχής ανέφερε ότι εκείνος «προέβη σε άστοχες ενέργειες οι οποίες εξέθεσαν την δημοτική αρχή εξυπηρετώντας ιδιοτελή μικροσυμφέροντα τρωκτικών που δεν επιθυμούν την νομιμότητα και την διαφάνεια στην επιχείρηση και που σύντομα θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη». Ο αποπεμφθείς Δ. Ράπτης μεταξύ άλλων ανέφερε χωρίς να κατονομάζει συγκεκριμένο πρόσωπο ότι «άνθρωπος του Δημάρχου είχε τον κωδικό του e-banking της Επιχείρησης και αφού αρνήθηκα να του παραδώσω τον νέο κωδικό, αντιμετώπιζα έκτοτε την πλήρη εχθρότητα εκ μέρους του…» Ο αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ν. Σπανός από την πλευρά του απευθυνόμενος στον Δ. Ράπτη διερωτήθηκε με νόημα : «Μήπως οι πληρωμές που κάνατε χαρακτηρίζονταν από γεωγραφικά κριτήρια και ρουσφετολογικά σε αντίθεση με την αρχή της χρονικής προτεραιότητας;»
Τι εντύπωση όμως δημιουργούν στους πολίτες όλες αυτές οι γενικόλογες, αόριστες και γεμάτες υπονοούμενα αναφορές σε «τρωκτικά», σε πρόσωπα που δεν κατονομάζονται ή σε πληρωμές; Μάλλον αλγεινή εντύπωση…