Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας : Η έλλειψη προσωπικού «αχρηστεύει» τη δωρεά

Η έλλειψη προσωπικού του Τμήματος της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου έχει καταστήσει «άχρηστη» τη δωρεά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Από την πρώτη καραντίνα είχε παρατηρηθεί το φαίνομενο να μειώνονται τα αποθέματα αίματος στη χώρα, αφού οι τακτικοί αιμοδότες, λόγω των έκτακτων μέτρων στα νοσοκομεία, αλλά και της φοβίας εξ΄αιτίας της πανδημίας, σταμάτησαν να προσέρχονται με το ρυθμό που το έκαναν στο παρελθόν στα Τμήματα Αιμοδοσίας.

Η δεύτερη καραντίνα βρίσκει το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου, να αντιμετωπίζει, όπως κατήγγειλε πρόσφατα με επιστολή του ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιτωλοακαρνανίας, μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Μια έλλειψη προσωπικού που έχει ακυρώσει τις εξωτερικές αιμοδοσίες και ακόμη έχει “αχρηστεύσει” την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας, που δώρισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τον περασμένο Φεβρουάριο για τις ανάγκες της Αιτωλοακαρνανίας.

Επί εννέα μήνες το ολοκαίνουργιο όχημα της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας παραμένει ακινητοποιημένο στο πάρκινγκ του Νοσοκομείου, ακριβώς λόγω έλλειψης προσωπικού. Τη στιγμή μάλιστα που ένα τέτοιο «εργαλείο» θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να «εξισορροπήσει» το πρόβλημα που υπάρχει πανελλαδικά με την προσέλευση των αιμοδοτών στους νοσοκομειακούς χώρους. Δυστυχώς όμως η έλλειψη προσωπικού παραμένει το μεγάλο «αγκάθι».