Νοσοκομείο Αγρινίου : Προσπάθεια πλέον να ανακτηθεί ο έλεγχος

Rapid test αύριο σε όλο το προσωπικό – Αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων

Τα απανωτά κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό του Νοσοκομείου Αγρινίου προκάλεσαν εύλογη ανησυχία πως η κατάσταση που διαμορφώνεται από τις τελευταίες ανακοινώσεις κρουσμάτων του ΕΟΔΥ τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα από το προσωπικό του Νοσοκομείου είναι πάνω από δέκα μεταξύ των οποίων και δύο ιατροί, που περιλαμβάνονταν στη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση, αύριο άπαντες (ιατρικό, νοσηλευτικό, προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας) στο Νοσοκομείο θα υποβληθούν σε rapid test, τα οποία θα επαναληφθούν εντός της εβδομάδας και πλέον θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μάλιστα ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης με εντολή προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση για τήρηση των μέτρων προστασίας από όλους. H πλημμελής ή ακόμη χειρότερα η μη τήρηση των μέτρων προστασίας θα συνοδεύεται από κυρώσεις με πειθαρχικές προεκτάσεις και για το σκοπό αυτό οι τομεάρχες και προϊστάμενοι των τμημάτων του Νοσοκομείου αναλαμβάνουν τον καθημερινό έλεγχο για την τήρηση των μέτρων.

Καθημερινά εξάλλου θα συνεδριάζει και το νέο συντονιστικό όργανο του Νοσοκομείου που θα εκτιμά τα δεδομένα που προκύπτουν και την εν γένει κατάσταση και θα ενημερώνει απ’ ευθείας το διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι από στιγμή που προβλέπεται άτομα από την υπηρεσία της καθαριότητας να βγουν σε καραντίνα, πλέον θα είναι εφικτή η συνδρομή και από ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας.