23 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Σε συνέχεια της απόδοσης και κατανομής 200 θέσεων μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ της χώρας τον Σεπτέμβριο του 2020, το Υπουργείο Παιδεία με ανακοίνωση του γνωστοποιεί ότι εξασφάλισε επιπροσθέτως 350 θέσεις μελών ΔΕΠ για τα Πανεπιστήμια όλης της χώρας.

Εξ αυτών, οι 200 θέσεις κατανέμονται αναλόγως και συμπληρωματικά με τις υπόλοιπες αφυπηρετήσεις, ενώ οι υπόλοιπες 150 θέσεις, με πλήρη υιοθέτηση της αρχής μας για εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων και στην τακτική χρηματοδότηση και στην κατανομή εκπαιδευτικού προσωπικού στα Α.Ε.Ι., στη βάση πάντοτε των εισηγήσεων της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ). Τα κριτήρια που ελήφθησαν υπόψιν από την ΕΘΑΑΕ για την κατανομή των πρόσθετων 150 θέσεων είναι: α) ο αριθμός προπτυχιακών φοιτητών, β) ο αριθμός εξαμήνων α’ κύκλου σπουδών, γ) η αναλογία προπτυχιακών φοιτητών προς μέλη ΔΕΠ, δ) ο αριθμός θέσεων ΔΕΠ που έχουν κενωθεί τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν αναπληρωθεί.

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών κατανέμονται συνολικά 23 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ 12 με βάση την κατανομή του Υπουργείου γφια τις αφυπηρετήσεις και 11 με βάση την εισήγηση της ΕΘΑΑΕ.