Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου

Και συμπαράσταση στους υγειονομικούς

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ολιγομελής ομάδα της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για σήμερα και στην οποία συμμετέχει και το ΠΑΜΕ. Αυτή η κινητοποίηση είχε περισσότερο το μήνυμα συμπαράστασης προς τους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας και φυσικά το αίτημα για ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Η συζήτηση που είχαν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου με τους γιατρούς της Δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από την πλευρά του προσωπικού τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσωπικό και κυρίως το αίτημα να σταματήσουν οι μετακινήσεις γιατρών προς τα Νοσοκομεία.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου με σύνθημα «και με τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε» διεκδικεί μεταξύ άλλων :
Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς. Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία. Άμεση ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ

Κέντρο Υγείας Αγρινίου