Διαβεβαιώσεις Γεραπετρίτη στους Θεσσαλούς για τον Αχελώο

«Ο σχεδιασμός για τον Αχελώο προχωρά κανονικά και όλα όσα προβλέπονται και έχουν ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθούν». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στον αναπληρωτή γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή Χρήστο Κέλλα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, στον απόηχο της απόφασης του Ε’ τμήματος του ΣτΕ που έκανε δεκτή την αίτηση των κατακλυζομένων για ακύρωση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του Υδροηλεκτρικού Σταθμού της Μεσοχώρας.

Σύμφωνα με το βουλευτή Λάρισας Χρ. Κέλλα ο κ. Γεραπετρίτης υπήρξε καθησυχαστικός ως προς την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία, επαναλαμβάνοντας την πολιτική βούληση της κυβέρνησης της ΝΔ για το έργο και διαβεβαιώνοντας τον Λαρισαίο πολιτικό ότι «όλα όσα προβλέπονται και έχουν ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθούν».

Πάντως παρά τις διαβεβαίωσεις Γεραπετρίτη και τις αλλεπάλληλες εξαγγελίες της κυβέρνησης αναφορικά με την εκτροπή του Αχελώου, η κυβέρνηση επί του παρόντος έχει μείνει κατά στα λόγια.