Δήμος Μεσολογγίου : Ζητούν έκτακτη συνεδρίαση για τις αθλητικές υποδομές του Δήμου

Με πρωτοβουλία του Σπ. Διαμαντόπουλου

Επίσημο αίτημα, από 17 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Μεσολογγίου κατατέθηκε χθες προκειμένου να συζητηθεί το θέμα: «Ενημέρωση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω έργα που αφορούν τις αθλητικές υποδομές στον Δήμο μας». Το αίτημα που συντάχθηκε με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου υπογράφουν συνολικά 17 σύμβουλοι, οι 13 της παράταξης του Ν. Καραπάνου, καθώς και οι Δημήτρης Κοτσόργιος, Ράπτης Δημήτρης και Τέγας Χρήστος.

Αναλυτικά το αίτημα :
Οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, αποτελούντες τουλάχιστον το 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών του Συμβουλίου, έχοντας υπ’ όψη τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87) όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν.4555/18 (ΦΕΚ 133 Α’), ζητάμε να προσκαλέσετε σε συνεδρίαση το Συμβούλιο το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της παρούσας, για συζήτηση και απόφαση στο παρακάτω θέμα:
Ενημέρωση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω έργα που αφορούν τις αθλητικές υποδομές στον Δήμο μας. Ειδικότερα,

Α. Ανακαίνιση κλειστού Γυμναστηρίου ΔΑΚ Μεσολογγίου(ενημέρωση)
Σχόλιο Σχετικά : Στο θέμα πρέπει να γίνει ενημέρωση για την πορεία του έργου ενεργειακή αναβάθμισης του κλειστού γυμναστηρίου ΔΑΚ Μεσολογγίου και της προσαρμογής αυτού σε προδιαγραφές της Basket League. Τέλος αν εγκυμονείται κίνδυνος απώλειας χρηματοδότησης.

Β. Ανακαίνιση ΔΑΚ Μεσολογγίου (ενημέρωση) και Αντικατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο Γήπεδο Νεοχωρίου (ενημέρωση)
Σχόλιο Σχετικά : Σε ποιο σημείο βρίσκεται το έργο για την εγκατάσταση ταρτάν, φωτισμού και χλοοτάπητα στο ΔΑΚ Μεσολογγίου. Είναι γνωστό ότι έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Γιατί καθυστερεί; Προβλέπεται ή όχι στο συγκεκριμένο έργο η αντικατάσταση εξολοκλήρου του πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Νεοχωρίου;

Γ. Εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης κερκίδας του ανοιχτού γηπέδου στο ΔΑΚ Μεσολογγίου- Συζήτηση και λήψη απόφασης για ένταξη στο Τεχνικό πρόγραμμα 2021 (εφόσον δεν έχει ήδη ενταχτεί σε άλλο πρόγραμμα)
Σχόλιο σχετικά : Είναι γνωστό εδώ και χρόνια πλέον και διαπιστωμένο με επιστημονικό τρόπο ότι η κεντρική κερκίδα του ΔΑΚ Μεσολογγίου έχει σοβαρά προβλήματα στατικότητας. Ποιες οι ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου για την εκπόνηση της μελέτης αποκατάστασης λαμβάνοντας υπόψιν του τεύχους μετρήσεων και καταγραφής της υπάρχουσας κατάστασης όπως αυτό βασίστηκε σε μετρήσεις εξειδικευμένων εργαστηρίων και τα συμπεράσματα εξειδικευμένου στο αντικείμενο πολιτκού μηχανικού.

Δ. Εκπόνηση μελέτης για το Δημοτικό κολυμβητήριο μηδενικού ενεργειακού κόστους και χωροθέτησης αυτού-Συζήτηση και λήψη απόφασης στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2021.
Σχόλιο Σχετικά : Τι προβλέπεται να γίνει με την κατασκευή του δημοτικού κολυμβητηρίου; Όταν ακυρώθηκε ο διαγωνισμός, η πρόθεση ήταν να γίνει ολοκληρωμένη μελέτη λαμβάνοντας υπόψιν τη χωροθέτηση, το θέμα του ανοικτού ή κλειστού χώρου και κυρίως το θέμα της ενεργειακής συμπεριφοράς και κατανάλωσης του κολυμβητηρίου. Σήμερα εδώ και ένα χρόνο δεν υπάρχει καμμιά πρωτοβουλία εκ μέρους σας.

Ε. Πλάνο κατάθεσης προτάσεων για τους αθλητικούς χώρους του Δήμου μας.(ενημέρωση).
Σχόλιο Σχετικά : Υπάρχει μια σειρά έργων στον τομέα αθλητικών υποδομών, εκτός των παραπάνω, τα οποία πρέπει να δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα. Για παράδειγμα, κατασκευή ναυταθλητικών εγκαταστάσεων και σχετικά αιτήματα του ΝΟΜ, ανακαίνιση του ΔΑΚ Αιτωλικού, Κατασκευή κλειστών γυμναστηρίων στις Οινιάδες και στο Αιτωλικό, βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις των λοιπών γηπέδων και διευθέτηση ιδιοκτησιακού καθεστώτος αυτών όπου απαιτείται (Ευηνοχώρι, Άγιος θωμάς, Κεφαλόβρυσο, Μάστρο, Σταμνά, Γουριά, Πεντάλοφο, Λεσίνι κλπ.) Ποιο το πλάνο της Δημοτικής αρχής;
Έχει κατατεθεί σχετικό υπόμνημα στο Υπουργείο Αθλητισμού ή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με σχετικές ώριμες μελέτες ζητώντας επιπλέον χρηματοδοτήσεις για την κάλυψη επιπλέον αναγκών που έχουν προκύψει κατά την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής;

κε Πρόεδρε,
όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η φύση και η σημασία των προτεινόμενων προς συζήτηση θεμάτων επιτρέπουν μόνο την διεξαγωγή συνεδρίασης και διαλόγου μέσω τηλεδιάσκεψης ή δια ζώσης, τηρώντας όλα τα μέτρα του υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω COVID-19. Επίσης τα θέματα είναι σε άμεση συνάρτηση με το Τεχνικό πρόγραμμα του 2021 το οποίο θα έρθει προς συζήτηση το αμέσως επόμενο διάστημα.
Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας.