Mη ικανοποιημένοι στο Ξηρόμερο από τους βουλευτές

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή ανάμεσα στους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας και τον Δήμαρχο Ξηρομέρου αναφορικά με την επικείμενη θεσμοθέτηση του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας.

Ως γνωστόν ο Δήμος Ξηρομέρου ζητά να γίνουν τροποποιήσεις στις προβλέψεις της αρχικής μελέτης και ιδίως στο τμήμα του άξονα Αστακός – Μύτικα. Παράγοντες της περιοχής εμφανίζονται να έχουν αρκετά παράπονα από το πολιτικό προσωπικό της περιοχής και ιδίως από τους κυβερνητικούς βουλευτές, καθώς ανέμεναν όχι μόνο την ξεκάθαρη θέση του στο θέμα αλλά και την παρέμβασή τους στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Μάλιστα γίνεται λόγος, σε αντιδιαστολή, για τους βουλευτές της ΝΔ της Α Πειραιώς που έχουν αντιδράσει στις προβλέψεις του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή του Πόρου στον Αργοσαρωνικό. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάσης έχει εκφραστεί δημόσια κατά του συγκεκριμένου σχεδίου, ενώ ο βουλευτής ΝΔ Σπ. Λιβανός με δήλωσή του χθες επεσήμανε ότι «η ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών πρέπει να βρίσκεται σε συμβατότητα και αρμονία με την προστασία του φυσικού πλούτου, τη διασφάλιση των δραστηριοτήτων του πρωτογενή τομέα, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη των περιοχών».

Βέβαια στο Ξηρόμερο θα προτιμούσαν δυναμικότερες παρεμβάσεις από μια απλή δημόσια τοποθέτηση για το θέμα. Εξάλλου στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου αναφέρει ότι συμπέρανε πως οι Βουλευτές του Νομού μας δεν έλαβαν σαφή θέση υπέρ των δίκαιων αιτημάτων της Επιτροπής Αγώνα και των Δημοτών, με εξαίρεση τον Νίκο Παπαναστάση του ΚΚΕ.