Προχωρούν οι διαδικασίες και για τους ΤΟΕΒ Μεσολογγίου και Κατοχής

Μετά τη διαβίβαση των σχετικών εγγράφων προς το υπουργείο Υποδομών, για τη διακήρυξη δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού μέσω ΕΣΗΔΗΣ, για την επιλογή αναδόχου κατασκευής έργων στου ΤΟΕΒ Λεσινίου και Νεοχωρίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προχωρά την ανάλογη διαδικασία για τα απαραίτητα έργα στους ΤΟΕΒ Μεσολογγίου και Κατοχής.

Για τον ΤΟΕΒ Κατοχής το έργο έχει προϋπολογισμό 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ για τον ΤΟΕΒ Μεσολογγίου 1,98 εκατομμύρια. Υπενθυμίζουμε ότι σε Νεοχώρι και Λεσίνι τα έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 4,4 εκατ. ευρώ.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του ΠΑΑ 2014-2020 από τη δράση 4.3.1 (Υποδομές εγγείων βελτιώσεων) μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η μείωση των απωλειών και η εφαρμογή μεθόδων άρδευσης υψηλής αποδοτικότητας, η χρήση εναλλακτικών πηγών νερού, η συγκράτηση των χειμερινών απορροών και η διάθεση αυτών κατά τους θερινούς μήνες, η αντιμετώπιση προβλημάτων υφαλμύρυνσης και η αποκατάσταση προβληματικών υπόγειων υδάτινων συστημάτων, η καλύτερη διαχείριση της απόληψης του νερού και η μείωση των πιέσεων από τη γεωργία τόσο στα υπόγεια όσο και στα επιφανειακά υδατικά σώματα. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η αποδοτικότητα της χρήσης του αρδευτικού νερού και βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής γεωργίας.