Όπως κάπου αυστηροποιείς, έτσι κάπου αλλού χαλαρώνεις

Το επιχείρημα του λιανεμπορίου για την άρση του click away

Η… λεβεντογέννα Κρήτη «επαναστατεί» και δηλώνει πως θα ανοίξει κανονικά τα καταστήματα και θα «μιζεριάσει» με το click away. Ωστόσο αν και αυτή η πρόθεση που περισσότερο έχει τη μορφή πίεσης προς την κυβέρνηση, μέσα στη γραφικότητά της, εμπεριέχει ένα σοβαρό επιχείρημα, που ισχύει όχι μόνο για την Κρήτη αλλά για πολλές περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως είναι η Δυτική Ελλάδα.

Το επιχείρημα αυτό μάλιστα το ισχυροποίησε ακόμη περισσότερο χθες η ίδια η Κυβέρνηση, προχωρώντας στην αυστηροποίηση του lockdown στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας. Όπως αυστηροποιεί κάπου συγκεκριμένα τα μέτρα, αφού έτσι το επιβάλλει η εξέλιξη της πανδημίας, έτσι πρέπει να χαλαρώσει τα μέτρα σε περιοχή που αυτό επιτρέπεται. Αυτό λέει η συντριπτική πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου. Αυτό το επιχείρημα μάλιστα εξέφρασαν πρόσφατα οι εμπορικοί σύλλογοι της Αιτωλοακαρνανίας και το τοπικό Επιμελητήριο.

Βέβαια το τι επιτρέπεται και τι όχι, είναι κάτι που κρίνουν οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι φαίνεται στη δεδομένη χρονική στιγμή να επιμένουν ότι δεν επιτρέπεται ακόμη χαλάρωση καθώς πολύ εύκολα, η πανδημία ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, μπορεί να «εκτραχυνθεί»…