Αιτωλοακαρνανία : Αργή αποκλιμάκωση, μεγάλη μεταβλητότητα

70 κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Αιτωλοακαρνανία την εβδομάδα που πέρασε. Ο ΕΟΔΥ το διάστημα από τις 14 εώς τις 20/12 κατέγραψε στην Αιτωλοακαρνανία 70 κρούσματα η πλειοψηφία των οποίων εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγρινίου.

Ο αριθμός αυτός είναι σίγουρα μειωμένος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, 95 ήταν τα κρούσματα που εντοπίστηκαν την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα από τις 7 έως τις 13/12, ωστόσο σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, η αποκλιμάκωση της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία φαίνεται πως είναι ακόμη μια αργή. Από την άλλη με δεδομένο πως η εβδομάδα που πέρασε ήταν η έκτη από τότε που εφαρμόστηκαν τα περιοριστικά μέτρα του lockdown, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση μικρός.

Ενώ το κύριο χαρακτηριστικό της εξέλιξης της πανδημίας, πέραν της αργής αποκλιμάκωσής της, είναι η μεγάλη μεταβλητότητα, καθώς για παράδειγμα στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν μονοψήφιος, όμως το τέλος της εβδομάδας “έκλεισε” με 48 νέα κρούσματα μέσα σε μόλις τρεις ημέρες. Αυτή η μεγάλη μεταβλητότητα, δυστυχώς, δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμούς, αντιθέτως δημιουργεί ανησυχία για το τι θα επακολούθησει τις επόμενες ημέρες καθώς, λόγω της επικείμενης εορταστικής περιόδου η κινητικότητα του πληθυσμού θα αυξηθεί.