Η… ουδετερόθρησκη ευχετήρια κάρτα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

“Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σας εύχεται καλή χρονιά”. Η εν λόγω ευχετήρια κάρτα έφτασε προ ημερών στα σχολεία της περιοχής από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Συγκεκριμένα στο e-mail των σχολείων του Αγρινίου η ευχετήρια κάρτα πήγε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου. Θα περίμενε κανείς τέσσερις ημέρες πριν την εορτή των Χριστουγέννων, η ευχετήρια κάρτα να γράφει πρώτα από όλα “καλά Χριστούγεννα”. Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου όμως προτίμησε να δώσει αποκλειστικότητα… στο 2021, γι’ αυτό και η ευχή για καλή χρονιά. Η παράλειψη όμως των Χριστουγέννων προκάλεσε άσχημη εντύπωση σε αρκετούς εκπαιδευτικούς, που επικοινώνησαν με τη στήλη.

Ενδεχομένως, το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου να τηρεί ουδετερόθρησκη στάση, που είναι και της μοδός τώρα τελευταία… Ενδεχομένως να διακατέχεται από κάποιο πνεύμα αθεΐας. Ίσως το ΔΗΠΕΘΕ να έχει αφιερώσει όλη του τη θρησκοληψία στην… τέχνη που παράγει τα τελευταία χρόνια και στις επιλογές των συνεργατών του, που έχουν πιάσει ουδετερόθρησκο μεν, αλλά βαθιά πολιτικοποιημένο (ή και κομματικοποιημένο, κοντά είναι αυτά εξάλλου) στασίδι στη σκηνή του.