Τα… σπασμένα ποιος θα πληρώσει;

Είπε, ο δήμαρχος, τις προάλλες πως εξετάζεται η μεταφορά – μετατόπιση του σταθμού των ηλεκτρικών ποδηλάτων από τη συμβολή των οδών Γρίβα και Παναγοπούλου στον πεζόδρομο Πανοπούλου.

Το “εξετάζεται” βέβαια είναι ενεστώτας διαρκείας. Δεν είναι τίποτα οριστικό ακόμη. Ωστόσο, αν τελικά αυτή η… εξέταση καταδείξει την ανάγκη να μεταφερθεί ο σταθμός των ηλεκτρικών ποδηλάτων στην πλατεία Πανοπούλου, το ερώτημα που αναπόφευκτα μπαίνει είναι ποιος πληρώνει τα… σπασμένα. Η προμήθεια και η εγκατάσταση των ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Αγρίνιο είναι ένα έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας. Ο σταθμός που έχει ήδη κατασκευαστεί από τα χρήματα του ΕΣΠΑ στη συμβολή των οδών Γρίβα και Παναγοπούλου, αν μεταφερθεί στον πεζόδρομο Πανόπουλου, προκύπτει το ερώτημα αν αυτό θα συμβεί στα πλαίσια του έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ή αν αυτή η μεταφορά τελικά χρηματοδοτηθεί από τα ίδια έσοδα του δήμου.

Επειδή στην Ελλάδα, διαχρονικά, είμαστε γαλαντόμοι μετά χρήματα των κουτόφραγκων, αν η μεταφορά χρηματοδοτηθεί στα πλαίσια του έργου του ΕΣΠΑ, θα μπορούσε να πει κανείς ότι το κακό είναι μικρό και δεν τρέχει τίποτα. Αν όμως το έργο της μεταφοράς του σταθμού χρηματοδοτηθεί από αμιγώς εθνικούς πόρους, δηλαδή από τα χρήματα του δήμου, δηλαδή του φορολογούμενου, τότε προκύπτει το ερώτημα, γιατί να πληρώνουμε εμείς τα… σπασμένα λανθασμένων επιλογών;