Εκτίθενται, λένε στο δημαρχείο Μεσολογγίου για την αντιπολίτευση

Η αντιπολίτευση απείχε από τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Μεσολογγίου για το 2021, ο Νίκος Καραπάνος μάλιστα προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ωστόσο για τη δημοτική αρχή Μεσολογγίου η αποχή της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης του Ν. Καραπάνου «ήταν ένα τμήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας, η οποία έχει ξεκινήσει από ημέρες με σκοπό να προκαλέσει την ματαίωση της ψήφισης του τεχνικού προγράμματος και την κατ’ ανάγκη αναβολή της συνεδρίασης με απώτερο σκοπό και στόχο να καθυστερήσει και η ψήφιση του προϋπολογισμού». Όλα αυτά μεθοδευμένα θα οδηγούσαν στην παρεμπόδιση της λειτουργίας του δήμου με ό,τι αρνητικό αυτή συνεπάγεται για τους δημότες μας, εκτιμούν ο Κ. Λύρος και οι συνεργάτες του στη δημοτική αρχή.

Μάλιστα σημειώνουν ότι «τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και οι παροικούντες αυτής διατηρούν κάθε νόμιμο δικαίωμα να συμφωνούν ή να διαφωνούν με τις αποφάσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Πλην όμως όταν διατείνονται και μάλιστα πομπωδώς ότι μιλούν σοβαρά οφείλουν, όχι απλώς προφασιζόμενοι να επικαλούνται το νόμο, αλλά να τον γνωρίζουν. Γιατί διαφορετικά εκτίθενται».

Μάλιστα σχολιάζοντας και τη στάση των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων παρατηρούν ότι «αν αυτό δεν απασχολεί την παράταξη Καραπάνου, που δεν προξενεί και ιδιαίτερη έκπληξη, δεν περίμενε κανείς ότι θα συνέβαινε το ίδιο και για άλλους δημοτικούς συμβούλους, επικεφαλής παρατάξεων ή ανεξάρτητους». Μάλιστα ο Κ. Λύρος υπογράμμισε ότι «η υπευθυνότητα παραμένει ακόμη ζητούμενο από μια μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης, όχι μόνο της αξιωματικής, ακόμη και από ανθρώπους που είναι πιο νέοι και θα έπρεπε να μην εμφορούνται από παλαιοκομματικές αντιλήψεις».
«Σε κάθε περίπτωση η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και η νομοθεσία προβλέπει και την περίπτωση αντιρρήσεων» λένε τέλος οι κύκλοι του Δημαρχείο Μεσολογγίου, δείχνοντας ότι δεν «αγχώνονται» για την προσφυγή του Ν. Καραπάνου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.