Επιχείρηση «Ελευθερία»: 270 εμβολιασμοί υγειονομικών στην Αιτωλοακαρνανία

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου – Εμβολιάστηκε και το προσωπικό του Κ.Υ Αμφιλοχίας

240 δόσεις εμβολίων παρελήφθησαν χθες στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και άμεσα ξεκίνησε ο εμβολιασμός του προσωπικού. Τα πρώτα εμβόλια χορηγήθηκαν ήδη χθες το απόγευμα και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αυστηρά τη Δευτέρα στις 11 του μήνα. Παράλληλα εμβολιάστηκε προχθές και χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, η πλειοψηφία του υγειονομικού και του ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αμφιλοχίας.

Ωστόσο σε πανελλαδικό επίπεδο οι αριθμοί των εμβολιασμών ημερησίως δεν είναι ακόμη ικανοποιητικοί. Το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού «Ελευθερία» ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς καθώς από τις 27 Δεκεμβρίου έχουν εμβολιαστεί μέχρι χθες τουλάχιστον με μια δόση μόλις 26.000 άτομα. H Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται στους ουραγούς πανελλαδικά με μόλις 270 εμβολιασμούς  υγειονομικών έως τις 7/1.

Μητσοτάκης : Στόχος ο εμβολιασμό 5.000 υγειονομικών ημερησίως μέχρι τις 20 Ιανουαρίου

Χθες πάντως πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι πρόκειται για ένα γιγαντιαίο project που απαιτεί ομαδική δουλειά, ενώ φαίνεται να επιτυγχάνεται ο στόχος του εμβολιασμού των 5.000 υγειονομικών μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η χορήγηση των εμβολίων στον γενικό πληθυσμό με έμφαση στους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών.