Και τους ειδικούς και την αγορά δεν γίνεται…

Είναι κατανοητή και η ψυχολογική κούραση από το lockdown και ακόμη περισσότερο κατανοητή η αγωνία και ο φόβος όλων και τις οικονομικές συνέπειές του.

Όμως ο εμπορικός κόσμος του λιανεμπορίου που με τις χθεσινοβραδινές αποφάσεις για παράταση του lockdown, βλέπει να χάνεται μετά την εορταστική περίοδο και μια τουλάχιστον εβδομάδα από την περίοδο των εκπτώσεων, αδικεί τον εαυτό του με ορισμένα από τα επιχειρήματα, που παραθέτει στην κυβέρνηση.

«Το πρώτιστο και αδιαπραγμάτευτο αγαθό για όλους τους ανθρώπους είναι η υγεία και η Πολιτεία σωστά ακούει και συμβουλεύεται τους ειδικούς λοιμωξιολόγους, τους οποίους απολύτως σεβόμαστε. Το πως όμως μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα η Αγορά, το γνωρίζουν οι άνθρωποί της και αυτό η Κυβέρνηση οφείλει να το σεβαστεί και επιτέλους να τους ακούσει» αναφέρεται στην τελευταία επιστολή του εμπορικού συλλόγου Αγρινίου προς την ηγεσία του Υπ. Ανάπτυξης.
Όμως δεν μπορεί η κυβέρνηση να ακούει τους ειδικούς και ταυτόχρονα και τους διάφορούς επαγγελματικούς φορείς, που λένε τα ακριβώς αντίθετα.

Η άποψη της στήλης είναι ότι η λειτουργία του λιανεμπορίου με προσέλευση πελατών ένας –ένας στα καταστήματα, είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Γιατί, εμπεριέχει πολύ λιγότερο ρίσκο από ορισμένες άλλες δραστηριότητες π.χ. κάποια τηλεοπτικά σόου ή τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Υπάρχουν, δυστυχώς δραστηριότητες, που συνεχίζουν να λειτουργούν έχοντας την εύνοια λοιμωξιολόγων και κυβέρνησης. Αυτά έπρεπε να θίξουν οι άνθρωποι του λιανεμπορίου.