Ο εμβολιασμός προσαρμόστηκε στα υπηρεσιακά δεδομένα του νοσοκομείου

Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε η χώρα που το «χάσμα» που μας χωρίζει με την κοινή λογική συνεχώς βαθαίνει. Προ ημερών η στήλη χαιρέτισε τη στάση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας να εμβολιαστεί δημοσίως για να δώσει το μήνυμα και το παράδειγμα στους πολίτες και την ενδεδειγμένη απάντηση στους αντιεμβολιαστές. Μέχρι εδώ όλα καλά. Και ξεκίνησε ο εμβολιασμός των υγειονομικών. Απολύτως λογικό. Ερχόμαστε όμως στα παράλογα…

Για παράδειγμα, αντί να προσαρμοστεί το Νοσοκομείο στα δεδομένα των συνθήκες, προσαρμόστηκε ο… εμβολιασμός στα υπηρεσιακά δεδομένα του νοσοκομείου! Ο εμβολιασμός γίνεται κατά υπηρεσίες, δηλαδή πρώτα οι γιατροί, μετά οι νοσηλευτές και μετά οι διοικητικοί. Δηλαδή, θα εμβολιαστεί πρώτα ο οφθαλμίατρος ή ο ωρλ και μετά η νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ ή στην κλινική κορονοϊού ή στην παθολογική κλινική. Πόσο δύσκολο άραγε ήταν να σκεφτεί κανείς ότι το προσωπικό στη ΜΕΘ, στην κλινική κορονοϊού, στην παθολογική ή στα επείγοντα είναι αυτό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κυριολεκτικά; Δεν χρειάζεται να είσαι υγειονομικός για να καταλάβεις ποια τμήματα των νοσοκομείων έχουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα.

Θα μου πεις αν οι της πρώτης γραμμής εμβολιαστούν την επόμενη μέρα χάλασε ο κόσμος; Ναι, χάλασε ο κόσμος, είναι η απάντηση! Γιατί σοβαρές καταστάσεις όπως μια πανδημία, πρέπει να την αντιμετωπίζεις σοβαρά παντού. Πόσο μάλλον μέσα στα νοσοκομεία.