Στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπακτίας οι Αντιδήμαρχοι Ντ.Τσουκαλάς και Γ.Παπαϊωαννίδης

Ντ.Τσουκαλάς: «Προτεραιότητά μας η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών»
Τις σχολικές μονάδες, που σήμερα άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τους μαθητές, επισκέφθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Ντίνος Τσουκαλάς και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, μετά και τη σχετική απόφαση της Κυβέρνησης, επαναλειτουργούν με δια ζώσης μαθήματα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία. Ο Δήμος Ναυπακτίας, το προηγούμενο διάστημα, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι εκπαιδευτικές μονάδες να είναι κατάλληλα προετοιμασμένες, βάσει των οδηγιών που έχουν υποδειχθεί από τα αρμόδια Υπουργεία. Επιπλέον, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή συγχρωτισμού των γονέων, αλλά και των παιδιών, τόσο κατά την έναρξη των καθημερινών μαθημάτων όσο και κατά την ολοκλήρωση αυτών.

Με δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Ντίνος Τσουκαλάς, επεσήμανε: «Από την έναρξη της πανδημίας, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου, ως Δήμος, να στεκόμαστε στο πλευρό της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας με υπευθυνότητα, θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια. Έχοντας εξαιρετική συνεργασία με τους Διευθυντές, καταφέρνουμε τη δύσκολη αυτή περίοδο, να τηρούμε υποδειγματικά τα μέτρα πρόληψης και τις οδηγίες των Υπουργείων και του ΕΟΔΥ. Στο σημείο αυτό να θυμίσω ότι η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων ανήκει αποκλειστικά στα Υπουργεία Παιδείας-Θρησκευμάτων και Υγείας. Με αφορμή τη σημερινή μέρα, ευχόμαστε, να συνεχιστεί η σχολική χρονιά με ασφάλεια και υγεία για όλους. Από την πλευρά μας, παραμένουμε στην πρώτη γραμμή και δίπλα στη σχολική μας κοινότητα. Ευελπιστώ ότι αρκετά σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα».