Επτά περιφερειακοί σύμβουλοι ρωτούν για την αποκατάσταση πρανούς στα Όχθια Παλαίρου

Επτά Περιφερειακοί Σύμβουλοι από την Αιτωλοακαρνανία (των παρατάξεων Κατσιφάρα και Σπηλιόπουλου) κατέθεσαν Επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη με θέμα την «αποκατάσταση πρανούς στη θέση Όχθια για την άρση της επικινδυνότητας του δρόμου Παλαίρου – Πογωνιάς, στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας της Π.Ε Αιτωλ/νιας».

Αναλυτικά η ερώτηση:
Θέμα : Αποκατάσταση πρανούς στη θέση Όχθια για την άρση της επικινδυνότητας του δρόμου Παλαίρου – Πογωνιάς, στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας της Π.Ε Αιτωλ/νιας.

κ. Περιφερειάρχη
Όπως ήδη γνωρίζετε στον επαρχιακό δρόμο Πάλαιρος – Πογωνιά και συγκεκριμένα στη θέση ΟΧΘΙΑ υπάρχει εκτεταμένη κατολίσθηση με αποτέλεσμα, να διακυβεύεται τόσο η ασφάλεια των διερχομένων πολιτών και οχημάτων όσο και των όμορων ιδιοκτησιών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του στις 30/9/2020, συζήτησε το θέμα και αναγνώρισε ομόφωνα το μέγεθος του προβλήματος, όσο και την ανάγκη της άμεσης εκτέλεσης του έργου για την αποκατάσταση της επικινδυνότητας.

Απέρριψε όμως κατά πλειοψηφία, τον τρόπο υλοποίησης του έργου με ΑΝΑΘΕΣΗ, όπως πρότεινε η Περιφερειακή Αρχή, δηλαδή με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγουμένη δημοσίευση (της παρ.2γ του άρθρου 32 του ν.4412/2016).

Αντί αυτού προτάθηκε από το σύνολο σχεδόν των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο ανοικτός μειοδοτικός διαγωνισμός με δημοσίευση και τη συμμετοχή όλων όσων επιθυμούσαν και είχαν τα προβλεπόμενα εκ του νόμου τυπικά προσόντα. Έκτοτε έχουν παρέλθει τρεις και πλέον μήνες, χωρίς να έχει υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση ή διαδικασία εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ λοιπόν η Περιφερειακή Αρχή:
1.Εάν προτίθεται να προχωρήσει στην κατασκευή του έργου;
2.Αν ΝΑΙ σε τι οφείλεται η όλη καθυστέρηση, δεδομένου του κατεπείγοντος του έργου;
3.Σε ποιό χρονικό ορίζοντα τοποθετεί την έναρξη των διαδικασιών για τον τρόπο εκτέλεσης και την υλοποίηση του;

οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Λύτρας Ιωάννης
Μπαλαμπάνης Νικόλαος
Κατσαρή- Μαυραγάνη Κων/λα
Σώζος Βασίλειος
Ρούση-Ντζιμάνη Αγγελική
Κωστακόπουλος Χρήστος
Γρίνου Ευθυμία