Σεισμός 4,9 R στη Φωκίδα – Αισθητός στην Αιτωλοακαρνανία

Στα Τριζόνια Φωκίδας το επίκεντρο της σεισμικής ακολουθίας
Σεισμική δόνηση 4,9R σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα στη Φωκίδα, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου. Ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στη Ναύπακτο, όπου το τελευταίο διάστημα και ιδίως στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού έχουν καταγραφεί πάμπολλες σεισμικές δονήσεις.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός ήταν επιφανειακός και είχε μέγεθος 4,9R, ενώ το Ευρωμεσογειακό Κέντρο μέτρησε αρχικά το σεισμό στα 5,1R. To επίκεντρό του εντοπίζεται 16 χλμ βορειοδυτικά του Αιγίου και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σεργούλα και τα Τριζόνια.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και έγινε αισθητός σε όλη την Αιτωλοακαρνανία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο αργότερα σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή πολλές μικρότερες δονήσεις με μεγέθη από 2,5 έως 2,9R, ενώ μια εξ΄αυτών έφτασε στα 4,4R.

Τη σεισμική δραστηριότητα στην συγκεκριμένη περιοχή σχολίασε ο καθηγητής Άκης Τσελέντης, αναφέροντας στα social media ότι “η περιοχή ήταν από καιρό διεγερμένη και όπως σας είχα πει αναμέναμε να μας δώσει κάποιο μικρό σεισμό, πιστεύω όλα να εξελιχθούν φυσιολογικά”. Ο Γεράσιμος Χουλιάρας αναφέρει από την πλευρά του ότι “οι δονήσεις αποτελούν συνέχεια της μικροσεισμικής δραστηριότητας που παρακολουθούμε στην ευρύτερη περιοχή του δυτικού Κορινθιακού τις τελευταίες εβδομάδες με ασθενείς επιφανειακές δονήσεις”.