Γ. Βαρεμένος για ελιά Καλαμών: «Θα αρθεί επιτέλους η αδικία;»

Να ενταχθούν στην έκτακτη ενίσχυση των 70 ευρώ ανά στρέμμα οι ελαιοπαραγωγοί της ελιάς Καλαμών ζητά από το νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπ. Λιβανός ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος.

Αναλυτικά αναφέρει:
Ο κ. Βορίδης, αρκετά πριν τον ανασχηματισμό, είχε υποσχεθεί, μετά από επίμονες αιτήσεις μου, ότι πρέπει να αρθεί η αδικία της εξαίρεσης της εληάς Καλαμών από την έκτακτη ενίσχυση των 70 ευρώ ανά στρέμμα και ότι ανεζητείτο ένας τρόπος για να γίνει αυτό. Δεν έγινε όμως και ο κ. Βορίδης είναι πλέον σε άλλο υπουργείο.

Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει και ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λιβανός πρέπει να δώσει, αν όχι άμεση λύση, τουλάχιστον μία απάντηση, πολύ περισσότερο που η κακοδαιμονία εξακολουθεί να μαστίζει τους παραγωγούς εν μέσω μιάς πανδημίας που δεν λέει να τελειώσει. Η καταβολή της ενίσχυσης δεν είναι ικανή να κλείσει την πληγή που άνοιξε και αποτελεί υπαρξιακό κίνδυνο για το εμβληματικό αυτό προϊόν, θα αποτελέσει όμως ένα, προσωρινό έστω, βάλσαμο. Προσωρινό μέν, απολύτως αναγκαίο δέ.