Κάλεσμα της Χριστίνας Σταρακά για στήριξη της τοπικής αγοράς

Η κ. Χριστίνα Σταρακά, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αγρινίου, με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του λιανικού εμπορίου και ευρύτερα των επιχειρήσεων, προτρέπει τους πολίτες να στηρίξουν την τοπική αγορά, τονίζοντας την ανάγκη πρωτοβουλιών και επιπλέον δράσεων από την δημοτική αρχή.

Αναλυτικά η δήλωση της:
Το άνοιγμα των καταστημάτων, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας, σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για την τοπική οικονομία. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια, είναι καθήκον μας να στηρίξουμε την τοπική αγορά, τους κλάδους των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων, τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα και το σύνολο των δραστηριοτήτων, που θα επαναφέρουν την ευημερία και την αισιοδοξία στην ζωή των πολιτών. Με αυτό τον τρόπο θα στηρίξουμε και τις θέσεις εργασίας, την απασχόληση στον τόπο μας, τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Από αύριο, που θα βγούμε και πάλι στην αγορά της πόλης μας, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η πορεία προς την στοιχειώδη κανονικότητα απαιτεί από όλους μας υπεύθυνη στάση, αλληλεγγύη και προσήλωση στις αναγκαίες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.Θέλω να επισημάνω, για πολλοστή φορά, ότι είναι θεμελιώδες ζήτημα για όλους μας η στήριξη και η αναβάθμιση της τοπικής αγοράς, μετά τις επιπτώσεις που έχει υποστεί λόγω των αναγκαστικών μέτρων. Εκτός από τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κεντρική εξουσία, είναι επιτακτική ανάγκη η ανάληψη πρωτοβουλιών και επιπλέον δράσεων και από την δημοτική αρχή για την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Η παράταξη μας προτείνει στη δημοτική αρχή, να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για κοινή συνάντηση με το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, τον Σύλλογο Εστίασης και κάθε εμπλεκόμενο, ώστε να συναποφασίσουμε μέτρα ελαφρύνσεων και αλληλεγγύης προς εμπόρους κι επαγγελματίες, παράλληλα με ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα.

Τίποτε δεν είναι περιττό. Παραδείγματα υπάρχουν κι από άλλες περιοχές. Πρέπει να κατατεθεί κάθε ιδέα που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας μας και να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα κάνουν πιο εύκολη την μετάβαση στην κανονικότητα, παράλληλα με τα όσα επιτάσσουν οι επιστήμονες.