Αιτωλοακαρνανία : Χωρίς ανησυχητική επίπτωση στη διασπορά η εορταστική περίοδος

Τουλάχιστον επί του παρόντος και υπο την αίρεση του αριθμού των τεστ που διεξάγονται καθημερινά στην Αιτωλοακαρνανία δεν καταγράφεται κάποια ανησυχητική επίπτωση της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στη διασπορά του κορονοϊού

Την εβδομάδα από τις 11 έως τις 17/1 ο ΕΟΔΥ κατέγραψε στην Αιτωλοακαρνανία 55 νέα κρούσματα. Ενώ την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα από τις 4 έως τις 10/1 εντοπίστηκαν συνολικά 40 κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία. Πράγμα που δείχνει ότι η επίπτωση της εορταστικής περιόδου, μέχρι στιγμής φαίνεται, να είναι αρκετά περιορισμένη και η «έκρηξη» κρουσμάτων που ανέμεναν πολλοί από τους ειδικούς δεν καταγράφεται. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου – Αρχές Δεκεμβρίου στην Αιτωλοακαρνανία σε εβδομαδιαία βάση υπήρχαν καταγραφές με περισσότερα από 140 ή 170 κρούσματα.

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς μέχρι στιγμής στην Αιτωλοακαρνανία έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 850 άτομα σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία. Πρόκειται όμως κατά βάση για υγειονομικούς του ΕΣΥ και του ιδιωτικού τομέα, καθώς μόλις το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, ξεκίνησε ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού και ο αριθμός των ηλικιωμένων που εμβολιάστηκε στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου μέχρι στιγμής είναι αρκετά περιορισμένος.