Έγκλημα στο Χαλκιόπουλο: Αύριο οι απολογίες – Τα αποτελέσματα των ευρημάτων αναμένει η ΕΛ.ΑΣ

Εξέταση DNA, τηλεφωνικό απόρρητο και αποτυπώματα θα δώσουν νέα στοιχεία

Αύριο θα απολογηθούν τελικά οι τρεις συλληφθέντες για τη ληστεία σε βάρος των δύο ηλικιωμένων στο Χαλκιόπουλο του Δήμου Αμφιλοχίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 91χρονου άνδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες νέα προθεσμία προέκυψε μετά από κώλυμα ενός εκ των συνηγόρων των συλληφθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου 16/1 οι τρεις συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του Εισαγγελέα Αγρινίου, όπου τους απευθύνθηκαν οι κατηγορίες της σύστασης συμμορίας και ληστείας κατά συναυτουργία, από την οποία προήλθε ο θάνατος του 91χρονου άνδρα.

Σημειώνεται ότι οι φερόμενοι ως δράστες δια των συνηγόρων τους αρνούνται τις κατηγορίες που τους απευθύνονται, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ο συνήγορος δύο εκ των συλληφθέντων έκανε λόγο για μεγάλη παρεξήγηση με θύμα τους εντολείς του. Ισχυρίστηκε δε, ότι οι εντολείς του δεν είχαν καμία σχέση γειτονίας με τους ηλικιωμένους, καθώς το κατάστημα που διατηρούν στο Χαλκιόπουλο, όπως είπε χαρακτηριστικά κατά τη προσαγωγή τους ενώπιον των Δικαστικών Αρχών, απέχει 200 μέτρα από το σπίτι των ηλικιωμένων.

Την ώρα πάντως που η υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων φαίνεται πως αμφισβητεί τη μαρτυρία της 85χρονης γυναίκας, η οποία φέρεται να έχει αναγνωρίσει τους δράστες της ληστείας στο σπίτι της, οι Αστυνομικές Αρχές βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος. Οι απαντήσεις που αναμένουν οι αστυνομικοί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα δώσουν επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση και την εξιχνίασή της. Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ είναι ένα μάλλινο πουκάμισο, με το οποίο οι δράστες φέρονται να φίμωσαν τον 91χρονο, ένα καλώδιο που χρησιμοποίησαν για να δέσουν τους ηλικιωμένους, καθώς επίσης κάποια ακόμη ρούχα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να μην ακούγονται οι φωνές της 85χρονης. Εάν εκεί βρεθεί DNA των φερόμενων ως δραστών, τότε θα έχει προκύψει ένα αδιάσειστο στοιχείο, που δύσκολα καταρρίπτεται στο Δικαστήριο. Επιπλέον στοιχεία για την εμπλοκή ή μη των συλληφθέντων στην υπόθεση, θα προκύψουν από την εξέταση των αποτυπωμάτων που συνέλεξε κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας, καθώς και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συλληφθέντων, που αναμένεται να ρίξει φως στο που βρίσκονταν οι φερόμενοι ως δράστες την ημέρα και την ώρα της φονικής ληστείας.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι ο ένας εκ των φερόμενων δραστών είναι ανιψιός του 91χρονου και οι άλλοι δύο (αδέρφια μεταξύ τους) γείτονες του ηλικιωμένου ζευγαριού.