Ο Ντίας έγινε 100άρης και έγραψε ιστορία στον Παναιτωλικό

Ο Ουρουγουανός έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης των «κυανοκίτρινων» που συμπλήρωσε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στη μεγάλη κατηγορία με τα «καναρίνια», όπου έχει ξεκινήσει σε 6 διαφορετικές θέσεις. «Περήφανος που είμαι αρχηγός», το «μήνυμα» του 31χρονου.
Ιδιαίτερο ήταν για τον Χόρχε Ντίας το σαββατιάτικο ματς της Τρίπολης, καθώς ο Ουρουγουανός συμπλήρωσε 100 παιχνίδια πρωταθλήματος με τη φανέλα του Παναιτωλικού. Ετσι έγινε ο πρώτος ξένος στην ιστορία της ομάδας που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό αγώνων σε επίπεδο πρώτης Εθνικής και πλέον «απειλεί» τον Γιώργο Κούσα που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, ως ο ρέκορντμαν με τις περισσότερες εμφανίσεις στα «σαλόνια» (131).

Ο 31χρονος ήρθε το καλοκαίρι του 2017 στα μέρη μας για λογαριασμό των «κυανοκίτρινων» και από την πρώτη στιγμή τονίστηκε πως είναι ένας τύπος που ξεχωρίζει. Αυτοδίδακτος της μπάλας, «κόλλησε» με τους «καναρίνια» και πλέον φέρει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Παράλληλα όμως είναι και ένας πολυθεσίτης. Ο Ντίας έφτασε στην Ελλάδα με την «ταμπέλα» του δεξιού ακραίου, όμως στα πρώτα ματς ουκ ολίγες φορές τον είδαμε «9άρι» αλλά και αριστερά. Στην πορεία βρέθηκε και πίσω από τον φορ, σε 4-2-3-1 ή και 3-5-2, δηλαδή δεκάρι και «δεύτερος στράικερ» αντίστοιχα, ενώ από τα μέσα της 2ης σεζόν του στο Αγρίνιο συχνά μετατοπίζεται στον άξονα, ως «6αρο-8άρι».

Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτά τα 100 ματς έχει ξεκινήσει σε 6 διαφορετικές θέσεις, ενώ επειδή το «έχει», κατά τη διάρκεια ορισμένων αγώνων τον είδαμε και ακραίο μπακ!

Ο καιρός περνά, αλλά ο Ντίας θυμίζει ακόμη εκείνον τον τύπο που ντεμπουτάρισε στις 20 Αυγούστου του 2017 με τη φανέλα του Παναιτωλικού σε έναν αγώνα στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.

ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΝΤΙΑΣ ΣΤΑ 100 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ
Δεξί εξτρέμ: 38
«6αρο-8άρι»: 23
Σέντερ φορ: 14
Αριστερός εξτρέμ: 9
Δεύτερος επιθετικός: 8
«Δεκάρι»: 8

Μάλιστα ο Ουρουγουανός μίλησε και στην ιστοσελίδα της ομάδας και γύρισε τον χρόνο πίσω στις πρώτες του ημέρες στον Παναιτωλικό, αλλά και στην πορεία του στο Αγρίνιο. Τι έμεινε περισσότερο από όσα είπε; Η ατάκα του για το περιβραχιόνιο. «Περήφανος που είμαι αρχηγός», τόνισε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά.

Πηγή: gazzetta.gr