Αιτωλοακαρνανία : Σταθερή η πανδημία με εξαίρεση το τελευταίο τριήμερο

Σταθερά εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα η πανδημία σε τοπικό επίπεδο στην Αιτωλοακαρνανία. Ωστόσο τα 39 συνολικά κρούσματα που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ το τριήμερο 22-24/1 προβληματίζουν σε σχέση με τα κρούσματα των προηγούμενων ημερών.

Την εβδομάδα, που πέρασε, από τις 18 έως τις 24/1 ο ΕΟΔΥ κατέγραψε στην Αιτωλοακαρνανία 58 νέα κρούσματα. Ενώ την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα από τις 11 έως τις 17/1 εντοπίστηκαν συνολικά 55 κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία. Κάτι που δείχνει ότι η εξέλιξη της πανδημία κινείται σε σταθερούς ρυθμούς. Όμως οι καταγραφές του τριημέρου που πέρασε δημιουργούν ένα σχετικά προβληματισμό, όπως επίσης και η μεγάλη γεωγραφική διασπορά των 39 κρουσμάτων, που καταγράφησαν τις προηγούμενες τρεις μέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετά από αυτά αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου, αλλά και την Κατούνα του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Σε κάθε περίπτωση η αύξηση των κρουσμάτων του τελευταίου τριημέρου, είναι πολύ πιθανό να είναι συγκυριακή και σίγουρα απαιτούνται στοιχεία μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος  για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.