Παναιτωλικός : Οδυνηρή ήττα από τα Γιάννενα

Ο Παναιτωλικός ήττηθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο με 2-1 και παρέμεινε “βυθισμένος” στο γκρουπ των ουραγών μαζί με την ΑΕΛ και τη Λαμία.

Οι αφίξεις του Ιανουαρίου, έδωσαν άλλον αέρα στην ομάδα του Παναιτωλικού που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη να πάρει το πάνω χέρι και να ψάξει τη νίκη.Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Καρέλη στο 12ο λεπτό, με την μπάλα να περνάει παράλληλα με την εστία του Λοντίγκιν ενώ λίγο αργότερα ο Έλληνας στράικερ απείλησε και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 16ο λεπτό οι παίκτες του Παναιτωλικού συνεργάστηκαν εξαιρετικά, χτίζοντας την επίθεση τους από πίσω και ξεκλειδώνοντας την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Αριγίμπι υποδέχθηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και από εκεί πλάσαρε τον Λοντίγκιν, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο, με τον Αργύρη Γιαννίκη να κάνει αλλαγή μόλις στο 37ο λεπτό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, βρήκε στην αντεπίθεση την πρώτη του ευκαιρία αλλά ο Παμλίδη πλάσαρε άουτ. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι με τον Ντίας αλλά το 1-0 παρέμεινε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με σημαντικές αλλαγές εκατέρωθεν ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε στο παιχνίδι τους Λιάσο, Κρίζμαν αποσύροντας τους Κάστρο, Λεό. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους προχώρησαν σε αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα, με τον Μελλίσα να παίρνει τη θέση του Κνετ που ένιωσε αδιαθεσία.

Οι αλλαγές άλλαξαν την εικόνα του ΠΑΣ προς το καλύτερο καθώς κέρδισε το κέντρο και με τους Μπρένερ, Παμλίδη να δημιούργησαν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Από μια ενέργεια του Παμλίδη και ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα του Τσότσαλιτς οι φιλοξενούμενοι, κέρδισαν πέναλτι στο 54ο λεπτό. Ο Κρίζμαν ήταν αυτός που μετουσίωσε το πέναλτι σε γκολ, φέρνοντας το ματς στα ίσια και δίνοντας περεταίρω ψυχολογία στην ομάδα του. Ο ΠΑΣ πίεσε ψάχνοντας την ολική ανατροπή η οποία ήρθε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Στο 85ο λεπτό μετά από κόρνερ του Καρτάλη ο Κάργας, πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-2 για την ομάδα του που έφτασε σε μια σημαντική νίκη, κάνοντας την ανατροπή.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Παντελάκης, Κάργας, Σάλιακας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεζ, Κάστρο (Λιάσος 46′), Καρτάλης (Εραμούσμπε), Νάουμετς (Μπρένερ 37′), Παμλίδης (Μιλιντσεάνου 82′), Λεό (Κρίζμαν 46′)

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κνετ (Μελίσσας 46′), Περέιρα, Κωνσταντόπουλος, Τσότσαλιτς, Τζανακάκης, Τσιγγάρας (Ντάλσιο 82′), Ταχάρ (Μάζουρεκ 68′), Ντίας, Μπαρμπόσα (Βέργος 74′), Αριγίμπι (Ντουάρτε 74′), Καρέλης