Ο Μωραΐτης της ανυπακοής : Κάλεσε το Πανεπιστήμιο να μην εφαρμόσει το νόμο

Την πρόταση να μην εφαρμοστεί την κυβερνητική ρύθμιση για την ελάχιστη βάση εισαγωγής από το Πανεπιστήμιο Πατρών έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Μωραΐτης μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου για το θέμα των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου.

Μπορεί βεβαίως να διαφωνεί κανείς όσο θέλει με το προσφάτως ψηφισμό νόμο για τα Πανεπιστήμια, αλλά είναι νόμος του κράτους που ψηφίστηκε από μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και ο Θ. Μωραΐτης, ένας άνθρωπος που διατέλεσε τρεις φορές υφυπουργός -σε μνημονιακές μάλιστα κυβερνήσεις- καλεί το Πανεπιστήμιο Πατρών να μην εφαρμόσει το νόμο. Καλεί δηλαδή σε ανυπακοή… Μήπως ο Θάνος Μωραΐτης ετοιμάζεται για τέταρτη μεταπήδηση, αυτή τη φορά στο ΚΚΕ… που έχει το brand της ανυπακοής;;;

Πάντως καλό θα είναι ο Θάνος Μωραΐτης, πέραν της συνταγματικής τάξης, να σκεφτεί ότι με μια τέτοια προτροπή το Πανεπιστήμιο Πατρών παίρνει στο επόμενο δευτερόλεπτο τα Τμήματα του Αγρινίου και τα μεταφέρει στην Πάτρα. Αυτό θα συμβει αν αρχίσει το Πανεπιστήμιο Πατρών να μην εφαρμόζει τους νόμους. Γιατί, ο νόμος λέει ότι ιδρύσεις, συγχωνεύσεις, καταργήσεις, μεταφορές πανεπιστημίων και τμημάτων αποφασίζονται από την Κυβέρνηση, όχι από τα Πανεπιστήμια.