Σάστισε ο Μωραΐτης με τον Κωνσταντόπουλο : Ξέχασε τι ψήφιζε στη βουλή και ποια κυβέρνηση στήριζε [video]

Στη χθεσινή έκτακτη (δια τηλεδιασκέψεως) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου για το ζήτημα του Πανεπιστημίου το επεισόδιο ανάμεσα στο βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δ. Κωνσταντόπουλο και το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Μωραΐτη ήταν πραγματικά το highlight της βραδιάς.

Ακούγοντας ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος το Θάνο Μωραΐτη να λέει ότι μας εμπαίζουν οι κυβερνήσεις (σ.σ. νωρίτερα ο δήμαρχος έλεγε ότι μας εμπαίζουν οι ακαδημαϊκοι) εξεμάνη και κάλεσε το σημερινό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει επιτέλους την αυτοκριτική του καθώς -όπως είπε- ήταν μέλος της κυβέρνησης που με το “σχέδιο Αθηνά” κατήργησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο. Ο Θάνος Μωραΐτης έσπευσε να διορθώσει το Δ. Κωνσταντόπουλο θυμίζοντας ότι ήταν υφυπουργός μέχρι το 2012 και όχι το 2013 που πέρασε το “σχέδιο Αθηνά”. “Ήσουν βουλευτής και πιο δυνατή είναι η φωνή σου όταν είσαι βουλευτής παρά υπουργός. Μπορούσες με τους άλλους βουλευτές να αποτρέψετε το έγκλημα που έγινε στην Αιτωλοακαρνανία” που απάντησε ο Δ. Κωνσταντόπουλος θυμίζοντάς του πως ήταν βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας που στήριζε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και ψήφισε το “σχέδιο Αθηνά”.

Μη έχοντας ο Θ. Μωραΐτης τι άλλο να πει από το στρίμωγμα που έφαγε από το Δ. Κωνσταντόπουλο, είπε το αμίμητο: “Και εσείς ήσασταν μέλος του κόμματος που ψήφισε το νομοσχέδιο τότε…” Εξομοίωσε, δηλαδή, την ευθύνη ενός απλού μέλους του κόμματος με την ευθύνη του εκλεγμένου βουλευτή που ψηφίζει νόμους στη βουλή και με την ψήφο του στηρίζει κυβερνητικές πλειοψηφίες….

Αυτό πραγματικά μόνο ο Θάνος Μωραΐτης θα μπορούσε να το κάνει. Τα λόγια είναι περιττά…