Μεσολόγγι : «Πόλεμος» Δήμου – ΤΟΕΒ Νεοχωρίου

Έντονη η αντιπαράθεση για την ενεργειακή κοινότητα και την έξωση…

Σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος αντιδημάρχου Μεσολογγίου προέβη το Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου με ανακοίνωση του σχετικά τόσο με την «έξωση» από το δημοτικό κατάστημα, όσο και με την ενεργειακή κοινότητα των ΤΟΕΒ – Περιφέρειας.
Το Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου κάνει λόγο και για χρέη του δήμου στον οργανισμό ζητώντας από τον δήμαρχο, Κώστα Λύρο να πάρει θέση και με αφορμή την χθεσινή τοποθέτησή του «περί αποκατάστασης του κύρους του δήμου». Ο ΤΟΕΒ Νεοχωρίου επαναλαμβάνει την κριτική των υπολοίπων ΤΟΕΒ της περιοχής καταγγέλοντας ότι από το Δήμαρχο Μεσολογγίου «προτάθηκε να εγκαταλείψουμε την Περιφέρεια, στα σχέδιά της για την κατασκευή ενεργειακής κοινότητας και να κατασκευάσουμε με τον Δήμο άλλη ενεργειακή κοινότητα».

«Επειδή λοιπόν τα ΤΟΕΒ σύσσωμα αρνήθηκαν να ζημιώσουν τα Ταμεία τους ρισκάροντας την ίδια τους την ύπαρξη για να κάνουν το χατίρι ενός Δημάρχου που μέχρι στιγμής δεν έχει προσφέρει τίποτα σε αυτά, η Δημοτική Αρχή τιμωρεί τον ΤΟΕΒ Νεοχωρίου με έξωση, εν μέσω πανδημίας ενώ στην παρούσα κατάσταση είναι αδύνατη η λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης βάσει νόμου (Εκδοθεισών ΚΥΑ) και λόγο γενικών επικρατουσών συνθηκών καταστώντας έτσι το αίτημα τους πλήρως καταχρηστικό» αναφέρει ο ΤΟΕΒ Νεοχωρίου και προσθέτει : «Το συγκεκριμένο έγγραφο το υπογράφει ο κ. Βασιλείου Σ. Αντιδήμαρχος, με το οποίο δεν κάνει απλά έξωση στον ΤΟΕΒ Νεοχωρίου αλλά σε 6.000 αγρότες, οι οποίοι και εν τέλει θα επωμιστούν το συγκεκριμένο κοστολόγιο στην τιμή του αρδευτικού νερού επιβαρύνοντας το νοικοκυριό τους!»

Η υπόθεση, σύμφωνα με τον ΤΟΕΒ Νεοχωρίου θα καταγγελθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου αυτές να αποφασίσουν για την νομιμότητα του έγγραφου του κ. Βασιλείου. «Την παραπάνω έξωση μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο θα μπορούσε να αποφασίσει γιατί με δική του απόφαση είμαστε στα γραφεία αυτά μέχρι σήμερα αλλά οι κ. Λύρος και Βασιλείου επέλεξαν να παρακάμψουν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και μόνοι τους να αποφασίσουν για την έξωση μας» αναφέρει ακόμη ο ΤΟΕΒ.

Το Ν. Καραπάνο «βλέπει» η Δημοτική Αρχή πίσω από τον ΤΟΕΒ Νεοχωρίου
Με ανακοίνωσή του ο Αντώνης Αλετράς, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Οινιαδών και Αναπληρωτής του Δημάρχου Μεσολογγίου απαντά στην ανακοίνωση του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου. «Σε ότι αφορά την παραχώρηση χώρου στον ΤΟΕΒ εντός του δημοτικού καταστήματος Οινιαδών αυτή είχε διάρκεια μέχρι τις 31/08/2019. Έκτοτε ενάμιση χρόνο μετά, κανείς δεν ζήτησε την παράταση ή την ανανέωσή της με αποτέλεσμα η παραμονή στο χώρο αυτόν, που είναι δημοτικός, να είναι παράνομη. Θα ήταν πολύ απλό αν πράγματι υπήρχε ενδιαφέρον και ανάγκη χρήσης του χώρου να γίνει ένα αίτημα αντίστοιχο προς το Δήμο! Όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Όπως προβλέπουν οι Νόμοι. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ! Φαίνεται η διοίκηση του ΤΟΕΒ είχε άλλες προτεραιότητες!!» αναφέρει ο Αντ. Αλετράς και προσθέτει : «Δηλαδή εγκαλούμαστε από έναν μισθωτή που είχε δωρεάν παραχώρηση, η παραχώρηση έληξε και δεν ζήτησε ποτέ την παράτασή της; Αυτό και αν είναι από τα άγραφα! Άραγε πως θα έπρεπε να λειτουργεί η υπηρεσία εσόδων του δήμου μας, να αγνοεί τα ψηφισθέντα, τους Νόμους και τις αποφάσεις;»

Ωστόσο ο Αντ. Αλετράς εκτιμά παράλληλα πως το «το ΤΟΕΒ Νεοχωρίου σε ρόλο γραφείου Τύπου του πρώην Δημάρχου».«Με μια επιστολή που ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης και της γελοιότητας οι διοικούντες τον ΤΟΕΒ Νεοχωρίου και οι υποβολείς τους προσπαθούν, ανεπιτυχώς, να εκβιάσουν το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου παραθέτοντας μια σειρά από αυθαίρετες ερμηνείες και παραποιημένα γεγονότα. Ο κατήφορος όσων υπογράφουν αυτό το κατάπτυστο κείμενο είναι σίγουρο ότι δεν αγγίζει τα μέλη του και είναι προϊόν μιας προσπάθειας να στρέψουν αλλού τα μάτια της κοινής γνώμης από την επικαιρότητα και όσα λυπηρά συνέβησαν αυτή την εβδομάδα στον Δήμο μας. Διαβάζοντάς τη το πρώτο συμπέρασμα που βγάζει κανείς αβίαστα είναι πως έχει υπαγορευθεί από την πολιτική ανακατώστρα που, δυστυχώς για τον τόπο μας, κουβεντιάζεται και πάλι αρνητικά σε όλη την Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά. Και καταλήγει : « Καλό θα ήταν κάποιοι να μην σας παρασύρουν σε μικροπολιτικές ανακοινώσεις που άλλους σκοπούς εξυπηρετούν. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να κουβαλάτε νερό σε ξένο μύλο και να πετάτε την μπάλα στην εξέδρα ανατρέχοντας σε υποθέσεις του παρελθόντος που δεν αφορούν την δημοτική μας αρχή. Η επιλογή σας να ανακατέψετε στην ανακοίνωση περί της στέγασης και της ενεργειακής κοινότητας μέχρι και το… τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου δεικνύει ότι άλλοι είναι οι σκοποί σας: Να υπηρετήσετε συμφέροντα και πολιτικούς καιροσκόπους που έχουν καταδικαστεί στη μνήμη και την κρίση των δημοτών. Και αυτό σας βαρύνει ιδιαίτερα».