Γ. Παπαναστασίου : Αυτόνομο Πανεπιστήμιο, γιατί τα ακαδημαϊκά κριτήρια έγιναν «αμορτισέρ»

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για την προτεινόμενη αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Πατρών επανέλαβε το αίτημα για επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, το οποίο όπως εξήγησε προκύπτει από τη συγκεντρωτική λογική της ακαδημαϊκής ελίτ της Πάτρας.

Μάλιστα ο Γ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε στη διαχρονική προσπάθεια για αποψίλωση των Τμημάτων του Αγρινίου, μέσω μετακινήσεων μελών ΔΕΠ και όχι μόνο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα ακαδημαϊκά κριτήρια έγιναν «αμορτισέρ» από το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

Ζήτησε μάλιστα να αποσυρθεί το συγκεκριμένο σχέδιο λέγοντας χαρακτηριστικά πως πριν καν ψηφιστεί από τη Σύγκλητο παίζει αρνητικό ρόλο. «Ποιος υποψήφιος θα δηλώσει Τμήματα που ξέρει που θα εδρεύουν και αν θα υπάρχουν;» ήταν η εύλογη απορία του.

Τέλος αξιοσημείωτος ήταν ο σχολιασμός του στο κάλεσμα του Πρύτανη να συμμετέχουν οι αυτοδιοικητικοί φορείς στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις του Πανεπιστημίου. «Θέλει να πάμε εκεί για να τους νομιμοποιήσουμε» εκτίμησε ο Γ. Παπαναστασίου.