Παπαναστασίου για το Σύλλογο Εργατικών Κατοικιών : Βγάζουν εμπάθεια στις ανακοινώσεις τους

Συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με το Σύλλογο των Κατοίκων από τις εργατικές κατοικίες του Αγίου Αντωνίου και του Αγίου Ιωάννη Ρηγανά έδωσε ο Γιώργος Παπαναστασίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. Όπως ακριβώς ο Σύλλογος ανταπάντησε σε όσα είχε πει ο δήμαρχος στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι και ο δήμαρχος σήμερα ανταπάντησε στην… ανταπάντηση του συλλόγου.

«Λυπήθηκα με την επιστολή του Συλλόγου, γιατί έχουν εμπάθεια. Με τον Παπαναστασίου μπορούν να έχουν εμπάθεια, με το δήμαρχο όμως δεν πρέπει να βγάζουν εμπάθεια στις ανακοινώσεις τους» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαναστασίου και πρόσθεσε : «με λυπούν τέτοιες μέθοδοι, πρέπει να διαφυλάξουμε την καθαρότητα και την ευπρέπεια στο δημόσιο λόγο». Μάλιστα ο Γιώργος Παπαναστασίου άφησε σαφή υπονοούμενα για την γενικότερη στάση του εν λόγω Συλλόγου εκτιμώντας ότι κινείται από αμιγώς αντιπολιτευτικά κίνητρα και γι’ αυτό -κατά τον Γιώργο Παπαναστασίου- χρησιμοποιεί αυτό το ανεπίτρεπτο ύφος στα έγγραφα του. Επιπλέον, σύμφωνα με το δήμαρχο Αγρινίου, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα έγγραφα του Συλλόγου δημοσιοποιούνται την ημέρα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα ο δήμαρχος Αγρινίου εξέφρασε και απορίες για το αν και κατά πόσο υφίσταται Σύλλογος, καθώς όπως ανέφερε ξανά, τα έγγραφα του δεν έχουν διεύθυνση, τηλέφωνα, email και τρόπους επικοινωνίας.

Mεγάλες παρεμβάσεις από χρηματοδοτικά προγράμματα μόνο με αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς

Στο διά ταύτα ο Γιώργος Παπαναστασίου έδωσε απάντηση στις αιτιάσεις του Συλλόγου αναφορικά με τα προβλήματα της περιοχής, κυρίως σε ό,τι αφορά τους κοινόχρηστους χώρους, τον ηλεκτροφωτισμό κτλ μεταφέροντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου την απάντηση του ΟΑΕΔ, με αφορμή την παραχώρηση με χρησιδάνειο του γηπέδου στον Άγιο Ιωάννη Ρηγανά, προκειμένου να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Σύμφωνα με το έγγραφο που ανέγνωσε ο δήμαρχος Αγρινίου το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εργατικών κατοικιών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας διέπεται από ΦΕΚ του 1976, βάσει του οποίου οι κοινόχρηστοι χώροι (πράσινο, πλατείες, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, παιδικές χαρές κτλ) των εργατικών κατοικιών ανήκουν στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Σύμφωνα δε με το συγκεκριμένο ΦΕΚ τη μέριμνα για τη συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων έχει η Γενική Συνέλευση των επιμέρους διαχειριστών των εργατικών κατοικιών. “Εμείς και κάναμε κάποιες παρεμβάσεις συντήρησης και την… ακούμε αποπάνω” είπε ο Γ. Παπαναστασίου και εξήγησε ότι βάσει αυτού του καθεστώτος ο Δήμος Αγρινίου μπορεί να κάνει μόνο παρεμβάσεις συντήρησης με ίδια έσοδα, ενώ για να κάνει μεγαλύτερες παρεμβάσεις εντάσσοντάς τες σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ, Πράσινο Ταμείο κτλ)΄θα πρέπει να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς.