Παπαναστασίου και Σταρακά, με διαφορετική οπτική περί δημοκρατίας και θεσμών

Aλαζονεία και έντονο δημοκρατικό έλλειμμα, καταλογίζει στο Δήμαρχο η Χριστίνα Σταρακά, επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου, με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και το γεγονός ότι δεν συζητήθηκε ένα ψήφισμα των προέδρων των Κοινοτήτων του δήμου Αγρινίου, στο οποίο εκφράζουν την διαφωνία τους με τις σχετικές προβλέψεις του νομοσχεδίου για τον εκλογικό νόμο.

«Ο εγωκεντρισμός που διακατέχει την σημερινή δημοτική αρχή και τον κ. Δήμαρχο, εκδηλώνεται με αρνητικό τρόπο που αγγίζει ακόμη και τα όρια μιας προκλητικής τακτικής, απέναντι σε όσους έχουν διαφορετική άποψη και το θάρρος της γνώμης να εκφραστούν ελεύθερα», αναφέρει η Χριστίνα Σταρακά και προσθέτει: “Ο κ. Δήμαρχος ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβήτησε το γνήσιο της υπογραφής προέδρων στην επιστολή, τους κατηγόρησε ότι άργησαν να συντάξουν την επιστολή και ότι ορισμένοι δεν κατάλαβαν το περιεχόμενο της! Αυτή είναι η άποψη που έχει ο Δήμαρχος για τους ανθρώπους που είναι στη πρώτη γραμμή της καθημερινότητας; Για τους ανθρώπους, που με εθελοντισμό και προσωπικό κόπο προσπαθούν να δίνουν λύσεις για να κρατήσουν ζωντανά τα χωριά μας;”

Ακόμη η Χρ. Σταρακά εκτιμά ότι “ο κ. Δήμαρχος, προφανώς, για να μην «σπάσει αυγά» με την ΚΕΔΕ και για να μην φανεί εκτός γραμμής στο Υπουργείο και στην κυβέρνηση, έφθασε στο σημείο να απαξιώσει το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο και το θεσμό που υπηρετεί, λέγοντας: «Δεν έχει νόημα τώρα να πάρουμε απόφαση, το υπουργείο δεν θα δεχθεί απόφαση από ένα δημοτικό συμβούλιο”.

“Δεν θα τολμούσα ποτέ να χαρακτηρίσω το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου κατώτερο των περιστάσεων. Εάν το πίστευα αυτό, δεν θα δεχόμουν να συμμετέχω. Για την ακρίβεια πιστεύω ότι η απαξίωση έρχεται όταν κάποιος εκφράζεται προσβλητικά για το θεσμό που υπηρετεί. Απορώ λοιπόν με το θράσος αιρετών οι οποίοι εμφανίζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να γνωρίζουν τα θέματα που απασχολούν τον δήμο ή τα έργα που είναι σε εξέλιξη και κατόπιν συνεδριάσεως κουνούν το δάκτυλο παραδίδοντας μαθήματα δημοκρατίας” απαντά ο Γ. Παπαναστασίου και προσθέτει : “Αναρωτιέμαι αν, όλα αυτά, γίνονται για πέντε λεπτά κακής δημοσιότητας; Αυτή είναι η μοναδική προσφορά στον τόπο σας;”

Μάλιστα ο Γ. Παπαναστασίου περνά στην αντεπίθεση σημειώνοντας ακόμη ότι : “Η Δημοκρατία απαιτεί πρώτα απ΄όλα γνώση. Η κ. Σταρακά έχει, πολλές φορές, πιαστεί «αδιάβαστη» για μεγάλα ζητήματα της πόλης. Δεν μπορεί να αγνοεί τις εξελίξεις που αφορούν τις Αποθήκες Παπαστράτου ή τα έργα της ΒΑΑ ή να μην γνωρίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εργατικών κατοικιών. Επειδή λοιπόν κατηγορήθηκα, ελλείψει άλλης αντιπολίτευσης, για φραστική επίθεση δηλώνω ότι η μόνη επίθεση που διαχρονικά φιλοδοξώ να κάνω είναι «επίθεση» μεθοδικότητας, αποτελεσματικότητας και κυρίως σοβαρότητας. Θα σας προσκαλούσα σε μονομαχία αλλά φοβούμαι ότι περιφέρεστε άοπλη”.