Σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι έρχεται ως Υπουργός ο Σπ. Λιβανός

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός θα βρίσκεται την Παρασκευή 26/02 και το Σάββατο 27/02 στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αιτωλοακαρνανία.

Αύριο Παρασκευή 26/02 θα επισκεφτεί τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και στην συνέχεια στις 12.00 π.μ. θα επισκεφτεί τον χώρο που στεγάζονται τα κτίρια του Κέντρου Καπνικών Ερευνών στον Δήμο Αγρινίου. Το Σάββατο 27/02 στις 10.30. π.μ. θα παραστεί στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας όπου παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, θα προβεί σε δηλώσεις σχετικά με την πρωτοβουλία παραχώρησης χώρου ιδιοκτησίας του Υπουργείου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ενεργειακή αυτονόμηση των ΟΤΑ και των ΤΟΕΒ της ΠΔΕ και ακολούθως θα επισκεφτεί τον Φορέα Διαχείρισης Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων.

Το πλέον ενδιαφέρον της επίσκεψης Λιβανού είναι ότι ο Υπουργός αποφάσισε να διαλέξει ανάμεσα στο Δήμο Μεσολογγίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αμφότεροι ζητούσαν να τους παραχωρηθεί το κτήμα polder, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου για διαφορετικό σκοπό αξιοποίησης, όμως η πρόσφατη αντιπαράθεση των ΤΟΕΒ της περιοχής με το Δήμο Μεσολογγίου και η επιμονή τους να συμπράξουν με την Περιφέρεια στο project της ενεργειακής κοινότητας έγειραν ως φαίνεται την πλάστιγγα υπέρ του αιτήματος Περιφέρειας και ΤΟΕΒ. Έτσι ο Σπ. Λιβανός έρχεται για ανακοινώσεις.