Τα ερωτήματα της “Συμμαχίας Πολιτών”

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
(24/2/2021)

1.Για την αναγκαιότητα λειτουργίας επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων στον Δήμο Αγρινίου καθώς η Αιτωλοακαρνανία εξακολουθεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση σε ολόκληρη τη Δυτική πλευρά της χώρας και υπολείπεται σημαντικά του Πανελλαδικού ποσοστού εμβολιασμών (μόλις 3,99% η Αιτωλοακαρνανία έναντι 7,05% της Ελλάδας συνολικά , με στοιχεία μέχρι 23/2).
2.Για την μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει σχετικά με την παραχώρηση των Καπναποθηκών Παπαστράτου από το Ίδρυμα Παπαστράτος στον Δήμο Αγρινίου ώστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η διάσωση και αξιοποίηση τους καθώς η κατάσταση τους χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»
Για την άμεση βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στο Εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Αβόρανης και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ώστε η πρόσβαση και η παραμονή εκεί να γίνεται με ασφάλεια.

Επιπλέον θεωρούμε σημαντικό να αναφέρουμε και τα εξής:
-Επειδή δεν ενημερωθήκαμε ποτέ για το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση ούτε για την ανακοίνωση των πρόεδρων των κοινοτήτων σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο προτείναμε λόγω της σπουδαιότητας του θέματος να γίνει η συζήτηση σε ξεχωριστή συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα, όπως και αποφασίστηκε τελικά.
-Τέλος ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι εγκρίθηκε η μεταφορά της στάσης ηλεκτρικών ποδηλάτων από την οδό Γρίβα στον πεζόδρομο – πλατεία ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ (πίσω από την κλινική Κρικελή), κάτι που ήταν και η πρόταση της «Συμμαχίας Πολιτών» που είχαμε καταθέσει στην 15η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου της 21/12/2020.

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»
Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος